De ontmoetingstuin op 't Hooiland. Foto: PR
De ontmoetingstuin op 't Hooiland. Foto: PR

Feestelijk openingsweekend ontmoetingstuin 't Hooiland

Algemeen

LICHTENVOORDE - Vrijdagavond 21 september openen burgemeester Bronsvoort en wethouder Hoenderboom officieel de ontmoetingstuin 't Hooiland. De wijk wacht een weekend vol sportieve, muzikale en culturele activiteiten. Alle belangstellenden uit Lichtenvoorde en omgeving zijn van harte uitgenodigd om dit feest met de wijkvereniging mee te vieren.

Vrijdag
Het feestweekend begint al op vrijdagmiddag 21 september voor de jeugd in de basisschoolleeftijd. Vanaf 14.00 zijn er leuke activiteiten door Studio T. en Lonnie Ballonnie zal samen met de jeugd een ballonnenboog maken. Daarnaast blijft er genoeg tijd over om te spelen op het springkussen en te genieten van popcorn, ranja en muziek. 's Avonds vanaf 19.30 is iedereen welkom waarna de officiële opening zal plaatsvinden rond 20.00 uur. De avond wordt afgesloten door een spetterend optreden door Mart Hillen.

Zaterdag
Vanaf 14.00 uur kan er tegen een kleine vergoeding 'geproefd' worden van de vele culturen die 't Hooiland rijk is. Verschillende Hooiland-bewoners zullen de bezoekers laten proeven van de specialiteiten uit hun land van herkomst. Het belooft een mooie en smaakvolle middag te worden met muzikale ondersteuning van onder andere Jos ten Hoopen. Ook aan de jeugd is deze middag gedacht. De wat oudere jeugd kan meedoen aan een foto-/ kunstactiviteit, alles wat je nodig hebt is een smartphone.

Zondag
Zondag sluit de wijkvereniging het feestweekend muzikaal af. Vanaf 11.30 uur staat alles in het teken van Duitse gezelligheid met De Borchländer Musikanten. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd.

Gedurende het hele weekend zijn de moestuin, de speeltoestellen, het volleybal/voetbalveld en natuurlijk de ontmoetingstuin vrij te bezichtigen.

Dankzij de vele vrijwilligers en sponsoren en met de volledige medewerking van de gemeente Oost Gelre, heeft het terrein van de wijkvereniging, een totale metamorfose ondergaan. De ontmoetingstuin is nu samen met wijkgebouw 'de Schoppe' het middelpunt van de wijk 't Hooiland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant