1001 nacht: najaarsconcert Harmonie St. Willibrord

Algemeen

1001 nacht najaars-
concert Harmonie
St. Willibrord

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 24 november brengt Harmonie St. Willibrord het oude verhalenbundel weer tot leven. In de Christus Koningskerk in Lievelde worden, onder leiding van dirigent Robin Loff, de herkenbare Arabische klanten ten gehore gebracht. Het A- en B- orkest van St. Willibrord neemt u mee en vertelt u op muzikale wijze de mysterieuze verhalen van 1001 nachten.

De verhalenreeks '1001 nacht' is afkomstig uit verschillende Arabische landen, zoals Perzië (Iran) en delen van India. In deze verhalen wordt een romantisch beeld gecreëerd van het Midden-Oosten, tevens zitten de verhalen vol met levenslessen. Het bekendste verhaal uit de bundel is uiteraard 'Aladdin'. In het arrangement van John Moss wordt het betoverende verhaal in negen delen vertelt. De karakteristieke melodieën van de Disney-film zijn daarin duidelijk hoorbaar.
'1001 nacht' is natuurlijk ook in de Efteling een groot thema; u herkent vast de klanken van de 'Fata Morgana'. Ook in de musical 'Fiddler on the roof' van Warren Barker zijn de melodieën erg herkenbaar. U zult moeite moeten doen om stil te blijven zitten. Naast deze betoverende verhalen, neemt St. Willibrord u mee de geschiedenis in. In de 9de eeuw wordt de Bijbelse stad Jericho aangevallen. De stadsmuren van de stad worden verwoest, alle bewoners worden gedood en er komt een vloek over de stad te hangen. Bert Appertmont heeft dit verhaal op sensationele wijze vertaald in zijn arrangement. Dit stuk gaat voor een muzikaal spektakel zorgen, dat u zeker niet wilt missen. Schrik dus niet als de muren gaan vallen.
De volgende stukken worden ook aan u voorgedragen : Sur un Marché Persan (Albert W. Ketelbey); Egyptischer Marsch (Johann Strauss, arr. W. Kalischnig); Shalom Alechem (Johan Nijs); Lawrence of Arabia (Maurice Jarre, arr. Alfred Reed); Persian March (Johann Strauss, arr. Rodney Parker); Persis Overture (James L. Hosay); Glenn beats the battle of Jericho (Jef Pendels).
Wilt u zich laten betoveren door de mooie 1001 nacht-verhalen? Kom zaterdag 24 november naar de Christus Koningskerk in Lievelde. Voor aanvangstijd zie gidsjes.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant