Het Gemengd Koor Lichtenvoorde zorgt voor een echte kerststemming. Foto: PR
Het Gemengd Koor Lichtenvoorde zorgt voor een echte kerststemming. Foto: PR

Gemengd Koor Lichtenvoorde brengt 'Betlehems stjärna' tijdens kerstconcert

Algemeen

LICHTENVOORDE - Eigenlijk al niet meer weg te denken uit de Lichtenvoordse geschiedenis; het jaarlijkse kerstconcert van het Gemengd Koor Lichtenvoorde. Dit jaar op zondag 16 december om 15.00 uur in de Sint Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde.

Tijdens alweer het 46ste kerstconcert brengt het koor een gevarieerd programma van sfeervolle kerstmuziek ten gehore. Er wordt gezongen in het Nederlands en in andere talen. De muziek, waaronder vier mooie Christmas-carols, is van beroemde componisten zoals David Willcocks, G.F. Handel en Benjamin Britten. Het koor heeft extra geoefend op een Zweeds kerstlied: "Betlehems stjärna"(ster van Bethlehem), muziek van Alice Tegnér. Het opleidingsorkest van Sint Caecilia, onder leiding van Marijke Druif, bestaat uit zowel jonge als volwassen muzikanten en zij zullen met veel enthousiasme een instrumentale bijdrage leveren.

Als slotlied is dit jaar gekozen voor 'Eer zij God in onze dagen' waarbij alle aanwezigen zijn uitgenodigd om mee te zingen. Het Gemengd Koor Lichtenvoorde staat onder leiding van dirigent Jan Draaijer, Bas Tieltjes neemt de begeleiding op piano voor zijn rekening.
De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage na afloop wordt zeer gewaardeerd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant