HMC'17 JO17-1 pakt kampioenstitel 3de klasse 12

Algemeen

HARREVELD / MARIËNVELDE - Een spannende zaterdag voor de mannen van HMC '17 - JO17. De kans op de kampioenstitel werd steeds groter. Alleen Grol JO17-3 kon het team nog van de troon stoten. Beide teams stonden op een gedeelde eerste plek met een klein voordeel voor HMC '17 dat op doelsaldo drie punten meer had. Terwijl HMC 17 in Neede overduidelijk het sterkere team was, moest Grol twee uur later - onder toeziend oog van de HMC '17 spelers- het tegen Erix afleggen. En daarmee was de kampioenstitel voor HMC '17 - JO17 binnen!

De jonge mannen moesten uit naar Neede om daar om 13:15 uur hun wedstrijd te spelen. Grol reisde af naar Lievelde, waar ze om 15:00 uur tegen Erix moesten aantreden. Mocht HMC'17 winnen dan was het alsnog wachten op het resultaat van het team van Grol.

Met aardig wat HMC '17 aanhang op de tribune en een gezonde dosis spanning begonnen onze mannen aan hun kampioenswedstrijd. De eerste vijf minuten waren vooral nat en onwennig. Toen kwam de eerste corner, een mooi schot gevolgd door een kopbal. Maar het resultaat was slechts een mooie redding door de keeper van Neede. Die vervolgens niet goed uitschoot, zodat onze spits daar direct mooi gebruik van kon maken en vanaf de 16 meter de bal vast in de hoek knalt. 1-0. De spanning is bij de jonge mannen nog niet weg. Neede gaat in de aanval en in de 11de minuut komt de gelijkmaker. 1-1. HMC '17 moet nu komen en dat doen ze. Het team komt los en ze gaan met 1-3 de rust in.

Na de rust komt HMC '17 meer ontspannen het veld op en in de vierde minuut is die er, de 1-4. Nu kunnen we voetballen en zaak om zoveel mogelijk doelpunten te scoren. 28ste minuut, 1-5 en tien minuten later de 1-6. Twee minuten later de 1-7 en het eindsignaal klinkt. Een mooie overwinning, maar wat doet Grol? Gaan zij met elf punten verschil winnen van Erix? Bijna onmogelijk! Een kleine kampioenroes is al aanwezig bij het team, maar om de goden niet te verzoeken gaan ze met zijn allen richting Lievelde om daar de wedstrijd te volgen. En die loopt voor HMC '17 gunstig, Grol moet in Erix hun meerdere erkennen en verliest met 4-3.

Op Lieveldse grond worden de mannen van HMC '17 - JO17/1 gehuldigd met de kampioensschaal en de medailles. Ze mogen tevens de sportieve felicitaties in ontvangst nemen van Grol en Erix voor het behalen van het kampioenschap. Opnieuw een verdiende kampioenstitel voor HMC '17!