Zelf aan de slag met ijssculpturen. Foto: Jos Betting
Zelf aan de slag met ijssculpturen. Foto: Jos Betting

Winterse beleving bij Let it Snow (meerdere foto's)

Algemeen

LICHTENVOORDE - Het winterfestijn 'Let it Snow' bracht een hoop mensen op de been afgelopen zondag. De vierde editie was meer dan ooit een heus belevingsfestijn. Op elke hoek van de straat klonk livemuziek. De Bonifatiuskerk stond in het kader van goede doelen en waaghalzen konden de toren beklimmen. Een heuse ijsbaan maakte de pret voor jong en oud compleet.

Tekst Dinès Quist
Foto's Jos Betting

Om geen risico te lopen dat het weer roet in het eten zou gooien heeft de organisatie er dit keer voor gekozen veel van de activiteiten naar binnen te verplaatsen. Zo stonden er in verschillende winkels bandjes te spelen. Kinderen konden tussen de kledingrekken koekjes versieren en men werd verrast met een high tea tussen de brilmonturen. Winkels waren sfeervol ingericht en kraampjes verbonden de straten met elkaar zodat er in het hele centrum wat te doen was. Muziek domineerde het winterfestijn, ook kleine muzikale optredens op straat, zodat er om elke hoek weer wat gebeurde. Natasja te Linde, één van de zes organisatoren, kijkt tevreden naar de menigte die de straten vult. "Aanvankelijk was het idee om met sportieve wintergames een competitie element aan de middag te geven maar er hebben zich te weinig teams opgegeven. Daarvoor in de plaats hebben we gekozen voor een schaatsbaan." Een succesvolle keuze zo blijkt uit de non stop gevulde baan. Zelfs als rond vier uur begint te regenen, blijven de schaats-liefhebbertjes toestromen.

Kerstmarkt vanaf 13 meter hoogte
Ook in de Bonifatiuskerk was er de hele middag wat te doen. De Rainbowband was verantwoordelijk voor de muzikale aftrap. Gevolgd door een optreden van Annette van Wetering en Leon Venderbosch in samenwerking met Amnesty 'Write for Rights'. Voorin de kerk kon men goede doelen steunen en een kijkje nemen terug in de tijd met de Vereniging Oudheidkunde Lichtenvoorde. Diegene zonder hoogtevrees kon de kerktoren beklimmen om het klokkenuurwerk uit 1917 van dichtbij te bekijken en van het uitzicht op de kerstmarkt genieten vanaf 13 meter hoogte. Bij de ingang van de kerk klonken de muzikale kunsten van Nika Wouters (11), de kleinste telg van Midwinterhoorngroep Lievelde.

Vertier voor jong en oud
De allerkleinsten smolten weg bij een knuffel van hun favoriete filmheldinnen Anna & Elsa. Britt Raben (4) heeft de film al heel vaak gezien en kan bijna niet geloven dat de ijsprinsessen echt in Lichtenvoorde zijn. Bekomen van dit euforisch moment konden de kinderen op de Markt meedoen aan kindertoneeltjes in een minitheatertje of een eigen ijssculptuur maken. De kunst keken ze af bij een ijsbeeldhouwer die van een enorme ijsblok een ijsbeer maakte.

Een vrolijke Kerstman met zijn elf vergezelde kinderen die boven een vuurtje broodjes bakten en marshmallows smolten. Ondertussen konden hun ouders shoppen in kraampjes en winkels of genieten van allerhande lekkernijen. Voor wie een momentje van rust nodig had, kon plaatsnemen naast woordkunstenaar Barbara. Met haar oude typemachine tikte ze ter plekke een persoonlijk gedicht voor je. Een mooi aandenken aan een geslaagde middag. Diegenen die geen genoeg kregen van het winterfestijn konden nog lang nagenieten van vele bandjes in de cafés.

De Rainbowband gaf een optreden in de kerk. Foto: Jos Betting
Uitzicht vanuit de kerktoren. Foto: Jos Betting
Het jongste lid van de Midwinterhoornblazers uit Lievelde. Foto: Jos Betting
De ijsprinsessen uit Frozen, Anna en Elsa, delen handkusjes uit. Foto: Jos Betting
IJspret op Let it Snow! Foto: Jos Betting
Britt Raben krijgt een knuffel van ijsprinses Elsa. Foto: Jos Betting
Drukte in de straten bij Let it Snow. Foto: Jos Betting
Anna (links) en Elsa, de ijsprinsessen van Frozen. Foto: Jos Betting
Het uurwerk in de Bonifatiuskerk. Foto: Jos Betting
Op iedere straathoek was muziek te beleven. Foto: Jos Betting
De organisatie van Let it Snow (in het instagram-kader) bezoekt de stand van Over de Top. Foto: Jos Betting
Koekjes versieren tussen de kledingrekken. Foto: Jos Betting

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant