Sofia is overduidelijk blij dat ze naar school mag. Foto: PR
Sofia is overduidelijk blij dat ze naar school mag. Foto: PR

Statiegeld-actie voor Stichting Anak Bangsa op Lombok

Algemeen

LICHTENVOORDE - Het is alweer op de achtergrond geraakt. In augustus werd Lombok getroffen door een serie aardbevingen met immense schade tot gevolg. De Stichting Anak Bangsa, opgericht door de Nederlands Jill Jurgens, dat dagelijks onderwijs en naschoolse opvang biedt aan meer dan 300 kansarme kinderen op Lombok, bood noodhulp waar ze konden maar heeft zelf ook hulp nodig.

Aan letterlijk alles was gebrek. Anak Bangsa deed en doet wat binnen het vermogen lag. Kocht hulpgoederen in en distribueerde deze onder de getroffen kampong bewoners: tenten, voedsel, dekens. Zelfs de nog jonge kinderen van Jill en haar man hielpen mee de dozen te dragen. Het team van Anak Bangsa werd opgesplitst om in drie vluchtelingenkampen verspreid over Lombok in basisbehoeften te voorzien. Na een inspectie van de schoolgebouwen bleek het hoofdgebouw ernstig beschadigd te zijn. De fundering en de muren tonen scheuren en het geheel wordt slechts bij elkaar gehouden door de dakconstructie. Het is levensgevaarlijk om hierin verder te werken. Zo is in enkele minuten tijd het werk dat in 10 jaar tot stand is gebracht praktisch teniet gedaan. De veerkracht van de bevolking en het team van Stichting Anak Bangsa, dat letterlijk Kind van het volk betekent, is groot. Gelukkig zijn niet alle gebouwen zo ernstig beschadigd dat ze onbruikbaar zijn geworden en deels wordt er les gegeven in tenten. Maar om het werk veilig te kunnen voortzetten is nieuwbouw nodig en aardbeving bestendig bouwen is duur. Alle kleine beetjes helpen.

Stichting Anak Bangsa is heel blij dat Albert Hein in Lichtenvoorde door middel van een statiegeld actie in de laatste twee weken van dit jaar een bijdrage wil leveren. Lees op de website meer over deze ANBI-erkende organisatie. Hier blijft niets aan de strijkstok hangen en elke cent komt ten goede aan de allerarmste kinderen: anakbangsafoundation.org/en ga voor een donatie naar doneren.anakbangsafoundation.org

Meer informatie over deze actie Margo Molenaar, telefoon: 06-2227 7564 of per mail molenaar.margo@gmail.com.


Zaadbommen te koop op Plantenmarkt

LICHTENVOORDE - Zaterdag tussen 11.00 en 16.00 is er bij sociaal cultureel centrum Den Diek een plantjes- en stekjesmarkt waarvan de opbrengst ten goede komt aan de actie van Serious Request. Zij doneren hun opbrengst aan het Rode Kruis.

Tijdens de markt worden er ook zogenaamde 'zaadbommen' verkocht. Deze bommen bestaan uit inheemse zaden verpakt in een mengsel van water, klei en compost en zijn bedoeld om braakliggende stukjes grond op te fleuren. Met de aanschaf van deze zaadbommen helpt u twee goede doelen in één keer; Het Rode Kruis en de biodiversiteit in Oost Gelre.

Ook de gemeente is aanwezig met een informatiestand en een landschapsontwerper maakt op verzoek een snelle schets van klimaatvriendelijke tuin voor u. Ook deze opbrengst is voor het goede doel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant