De Marveld ATB-tocht voert ook dit jaar door de ‘Kneipe van Ludwig’.  Foto: Theo Huijskes
De Marveld ATB-tocht voert ook dit jaar door de ‘Kneipe van Ludwig’. Foto: Theo Huijskes

Marveld ATB-tocht in trek bij wielerfanaten in de regio

Algemeen

23ste editie op zondag 30 december

Door Theo Huijskes

GROENLO/REGIO - De jaarlijkse Marveld ATB-tocht, dit jaar de 23ste editie op zondag 30 december, staat bijzonder hoog aangeschreven bij de actieve wielerliefhebbers in de gehele regio en dat niet alleen van Nederlandse maar ook van Duitse komaf. De wielertocht krijgt alleen al extra deelname en publieke belangstelling vanwege het feit dat men ieder jaar te maken heeft men een pauzeplek in het Duitse Zwillbrock, waarbij men dwars door het legendarische café oftewel de 'Kneipe van Ludwig' moet fietsen. Een onderdeel dat door de deelnemers niet wordt gezien als een opdracht, maar ieder jaar weer als een unieke wielerervaring. Overigens zal de route niet alleen door een kroeg gaan, maar ook door meerdere stallen, waaronder de koeienstal van Melkveebedrijf de Bouwlust in de Holterhoek.

Startlocatie De Blanckenborg
De Marveld ATB-tocht, in de gehele regio bekend als een klassieker onder de Achterhoekse veldtoertochten, kent sinds vorig jaar een nieuwe startlocatie. Namelijk het tennis- en golfcomplex De Blanckenborg, gehuisvest op het adres Oude Winterswijkseweg 45a in Groenlo en onderdeel van het vakantiepark Marveld Recreatie.
''Dit is de vorige editie zeer goed bevallen, de ruimtes en faciliteiten sluiten perfect aan bij onze wensen. Bovendien zijn de routes naar het startbureau van de organisatie en de parkeergelegenheden duidelijk aangegeven. De start van de toertocht is tussen 8.30 uur en 10.00 uur", aldus Wilco Winkel, woordvoerder namens de organisatie. "Daarnaast is de organiserende RTCG (Ren- en Toerclub Groenlo) er weer helemaal in geslaagd om opnieuw prachtige, volledig uitgepijlde routes uit te zetten binnen en door het Achterhoekse coulissenlandschap en dat van Groenlo tot Rekken en van Lievelde tot het Duitse Zwillbrock. Er kan gekozen worden uit drie routes, te weten 35, 49 (was voorheen 45) en 60 kilometer. De verlenging van de route van 45 naar 49 kilometer heeft te maken met dat de organisatie de deelnemers zoveel mogelijk van de mooie omgeving wil laten zien. Als pauzeplek voor alle routes is weer het Duitse Zwillbrock uitgekozen, waar indien er sprake is van technisch malheur een beroep kan worden gedaan op de reparatiestand van Goossens Tweewielers uit Groenlo."

Kanjers voor Kanjers
Ook dit jaar is de Kanjers voor Kanjers Mountainbike jeugdclinic van de partij. Ervaren instructeurs leren daarbij kinderen vanaf 6 jaar alles over het wel en wee van het mountainbiken. Deelname is gratis. Kinderen die niet over een eigen mountainbike beschikken, kunnen gewoon meedoen: Kanjers voor Kanjers stelt (ook gratis) mountainbikes ter beschikking. Belangstellende kinderen kunnen worden aangemeld via www.skvk.nl/activiteiten. Op deze website kan men ook terecht voor verdere informatie.

Deelname aan de toertocht kost de deelnemer 6 euro. NTFU-leden betalen 4 euro. Voor NTFU- en KNWU-leden bestaat de mogelijkheid om elektronisch in te schrijven met de ledenpas bij de Scan&Go-stand.
Tenslotte geeft woordvoerder Wilco Winkel aan dat men dit jaar, uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden, een extra toename van deelnemers verwacht. Dit omdat de tocht in het weekend wordt verreden. "Mede daarom hebben wij als organisatie opgeschaald op het gebied van parkeren, bemanning pauzeplek en startbureau. Op deze manier verwachten wij alles in goede banen te kunnen leiden."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant