Iedereen mag bij het kerstkindje komen kijken tijdens de interactieve voorstelling. Foto: Annekée Cuppers
Iedereen mag bij het kerstkindje komen kijken tijdens de interactieve voorstelling. Foto: Annekée Cuppers

Wentholtpark brengt bezoekers in ware kerststemming (met foto's)

Algemeen

LICHTENVOORDE - Waar het bij Let it Snow vooral draaide om winterse sfeerbeleving en 'koude' activiteiten, kon het publiek afgelopen zondag voor de echte warme kerstsfeer in het Wentholtpark terecht. Daar vond de inmiddels zevende editie van het kerstevent plaats. Een initiatief van stichting Wentholtpark die talloze vrijwilligers wist op te trommelen om de bezoekers te laten genieten van dit gratis toegankelijke evenement.

Door Annekée Cuppers

Het waren vooral gezinnen met jonge kinderen die over het lange wandelpad met vuurkorven, midwinterhoornblazers en honderden lichtjes hun weg vonden naar het evenement. Onderweg genietend van de mystieke midwinterhoornklanken die al van ver te horen zijn. Eindpunt van de wandeling is de levende kerststal waar het tweeduizend jaar oude verhaal wordt nagespeeld door leden van diverse lokale toneelgroepen. Dit jaar hadden de midwinterhoornblazers ook een stand waarin ze demonstreerden hoe de typisch Achterhoekse instrumenten worden gemaakt. Daarnaast kon het publiek in diverse stalletjes terecht voor handgemaakte (kerst) artikelen waarvan de opbrengst, geheel conform de kerstgedachte, ten goede kwam aan De Lichtenvoorde of een goed doel.

Marshmallows roosteren bij de vuurkorf, opwarmen met een glühweintje en samen met bekenden genieten van de muzikale optredens van Friends en NOIR. En daarna huiswaarts met een zak oliebollen in de tas en de klanken van het stemmige 'Halleluja' nog nagalmend in de verte. De organisatie van het kerstevent heeft het goed begrepen; de echte kerstsfeer is betoverend in al zijn eenvoud.

Koor Friends zorgde voor een muzikale omlijsting. Foto: Annekée Cuppers
De Lichtenvoorde bood producten aan die door de cliënten gemaakt zijn. Foto: Annekée Cuppers
Leuke kerstartikelen van De Lichtenvoorde. Foto: Annekée Cuppers
Foto: Annekée Cuppers
Veel belangstelling bij de stand van de midwinterhoornblazers. Foto: Annekée Cuppers
Boudewijn bakt ze bruin. Foto: Annekée Cuppers
Gezellige stalletjes brengen de bezoekers al echt in kerststemming. Foto: Annekée Cuppers

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant