Groepsfoto van onder andere de gehuldigden tijdens de nieuwjaarsreceptie 2019. Foto: PR
Groepsfoto van onder andere de gehuldigden tijdens de nieuwjaarsreceptie 2019. Foto: PR

Marcel Eekelder dubbel gehuldigd op nieuwjaarsreceptie Longa

Algemeen

LICHTENVOORDE - Oud-voorzitter Marcel Eekelder is zondag tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van Longa '30 door zijn opvolger Leo Groeneveld benoemd tot lid van verdienste. Tevens was Henk Plass namens de KNVB aanwezig om hem te onderscheiden met de zilveren waarderingsspeld.

Op grond van zijn gedrevenheid, inspirerende inbreng en zijn grote inzet voor de vereniging gedurende tientallen jaren zijn dit meer dan terechte onderscheidingen. Zo was hij onder meer de drijvende kracht achter de totstandkoming van de Multifunctionele Accommodatie De Treffer, bestuurslid en was hij de afgelopen tien jaar voorzitter. Eekelder was zichtbaar verrast, maar zeker niet minder blij.

In 2019 meer richten op duurzaamheid, een vitaal en energiezuinig sportpark

In zijn maidenspeech stond Groeneveld verder kort stil bij het afgelopen jaar. Het vlaggenschip deed lang mee om de prijzen in de eerste klasse en waren er hoogtepunten op meerdere fronten. Helaas zijn ons ook weer enkele leden ontvallen. Stilgestaan werd bij het overlijden van Jan Sterenborg, Leo te Bogt, Hans Oude Wesselink, Albert Westerman, Jos Fiselier, Gert Tenten en Edwin van Rijn. Er werd ook vooruitgekeken naar het aankomende jaar. Naast de wens de goede zaken te continueren, zal de aandacht van Longa '30 zich in 2019 onder meer richten op duurzaamheid. De club is bezig met een vitaal en energiezuinig sportpark, er komen zonnepanelen op de tribune, ledverlichting op de twee kunstgrasvelden en binnenverlichting. Tevens is de tribune rookvrij gemaakt en gaat de kantine naar een Betere keuze-kantine.

Op de nieuwjaarsreceptie waren er ook heel wat jubilarissen te huldigen. De voorzitter had voor iedereen een passend woordje voorbereid. 50 jaar lid zijn Vincent Weeber, Rene Boschker, Hans de Graaf, Willem Stortelder en Andre van Bronkhorst. Al 40 jaar Longa-lid zijn Walter Tenten, Eric Hummelink, John te Brake en Charley Boschker. Voor hun 25 jaar lidmaatschap werden Clemens van Bronkhorst, Freek Heinsbroek en Tom de Boer gehuldigd.

Na het officiële gedeelte was het, met onder meer het bekende lichtflitsspel, nog lang gezellig in de kantine.


www.longa30.nl

Oud-voorzitter Marcel Eekelder ontvangt de onderscheiding uit handen van voorzitter Leo Groeneveld. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant