Joan Ederveen te midden van enkele werken. Foto: Rick Mellink
Joan Ederveen te midden van enkele werken. Foto: Rick Mellink

Joan Ederveen exposeert met 'aantrekkelijk beeld'

Algemeen

LICHTENVOORDE - Beeldend kunstenaar en bewoner van 't Hooiland Joan Ederveen was de afgelopen maanden vooral te vinden in zijn tijdelijke atelier bij Lokalen aan de Frans Halsstraat. Hier kon Joan zich al zagend, nietend, mengend en smerend uitleven op zijn vakgebied. Waarom zou je, op een steenworp afstand van je eigen huisadres, als kunstenaar in residentie gaan bij Lokalen? Joan vertelt over zijn werk en over wat deze periode hem gebracht heeft tijdens zijn eindpresentatie op zondag 27 januari om 14.00 uur.

Joan begon zijn artistieke periode met het volledig transformeren van het klaslokaal tot een kunstenaarswerkplaats, compleet met werktafels, een beamer en een 'kookstudio' alwaar hij bepaalde gronden en verven letterlijk kookte. Tijdens zijn lange dagen in zijn atelier 'fietste' Joan via Youtube samen met James Kalm door New York en 'bezocht' door middel van schokkerige beelden gemaakt door een handheld camera talloze exposities en openingen van tentoonstellingen. Deze projecteerde Joan op zijn canvassen en waren zo een inspiratie voor het verdere werk. (De tekst gaat verder onder het filmpje van John Kalm)

Joan heeft zich tijdens deze residentie geprobeerd te beperken tot het maken van 'aantrekkelijk' beeld. "Hiermee bedoel ik niet een beeld dat 'mooi' of 'knap gemaakt' is maar juist een beeld dat op de een of andere manier de beschouwer doet afvragen 'wat is dit waar ik naar kijk?' Joan experimenteerde hierbij onder andere met materiaal, formaat, textuur en kleur en vroeg zichzelf geregeld af 'Is het wat? Wordt het wat? en bovenal 'Doet het wat?'.

Zondag 27 januari kunt u zelf komen ervaren of en wat het werk van Joan Ederveen met u doet tijdens zijn eindpresentatie bij Lokalen. Aanvang 14.00 uur en de toegang is vrij. Lokalen is gevestigd aan de Frans Halsstraat 35 in Lichtenvoorde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant