Van links naar rechts: Ellie Weelink, Megchi Broekman, Amadea Janssen, en Els Milder. Foto: eigen foto
Van links naar rechts: Ellie Weelink, Megchi Broekman, Amadea Janssen, en Els Milder. Foto: eigen foto

MetervreterS in actie tegen MS

Algemeen

MARIËNVELDE - De 64-jarige Mariënveldse Amadea Janssen-Broekman weet sinds tien jaar dat ze MS heeft. Op zondag 31 maart trekt zij daarom de stoute schoenen én een rokje aan om mee te lopen met de Rokjesdag in Amsterdam. Een sportief voorjaarevenement met een serieuze ondertoon: Kom in actie voor de strijd tegen MS! Samen met zeven andere dames heeft Amadea tot doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar deze slopende ziekte.

Amadea vertelt: "De toekomst voor mensen met MS is erg onzeker, daarom wordt er naarstig gezocht naar het ontstaan van deze ziekte en naar wat eraan gedaan kan worden. Maar daarvoor is wel geld nodig en daarom loop ik samen met Megchi Broekman, Marthie Broekman, Els Milder, Ellie Weelink en Jacqueline van der Lee mee in de tien kilometer. Ook mijn schoondochters Ilse Jolij en Dinja Bleumink dragen hun steentje bij. Zij gaan vijf kilometer hardlopen."

Wie Amadea en haar dames wil sponsoren, kan dit doen door een bijdrage in de bus te deponeren bij de BMV Mariënvelde of te overhandigen aan een van de deelnemende dames. Geld overmaken kan ook, Amadea opende daarvoor speciaal een nieuw bankrekeningnummer. "Dat was niet zo handig van mij want ik had de sponsoractie natuurlijk via de stichting Rokjesdag moeten laten lopen, realiseerde ik mij achteraf. Maar ik hoop dat mensen toch een bijdrage willen doen want alle geld gaat gegarandeerd naar dit voor mensen met MS zo belangrijke onderzoek."

Een financiële bijdrage kan worden overgemaakt op NL31RABO 0337 3461 94 ten name van M.A. Janssen-Broekman onder vermelding van: Achterhoek helpt. www.rokjesdagloop.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant