De kavels aan de Lievelderweg in Lichtenvoorde worden nu bestemd voor reguliere woningbouw. Foto: Kyra Broshuis
De kavels aan de Lievelderweg in Lichtenvoorde worden nu bestemd voor reguliere woningbouw. Foto: Kyra Broshuis

Nieuwe invulling van kavels Lindebrook

Algemeen

LICHTENVOORDE- Het bedrijventerrein Lindebrook in Lichtenvoorde was in eerste instantie bestemd voor lokale en relatief kleine bedrijven. Inmiddels zijn de zichtlocaties aan de N18 nagenoeg allemaal verkocht. In het binnengebied gaat de verkoop minder voorspoedig. Met name in de omgeving van de Lievelderweg zijn nog veel kavels beschikbaar. De gemeente Oost Gelre wil de verkaveling nu aanpassen.

Door Kyra Broshuis

Kavels voor reguliere woningen
Het voorstel van het college is als volgt: De woonwerkkavels tussen de Zilverlinde en de Lievelderweg worden opgeheven. De kavels aan de zijde van de Zilverlinde worden ontwikkeld als kleinere kavels voor bedrijven van milieucategorie 2 die een relatief eenvoudige hal nodig hebben. De kavels aan de Lievelderweg kunnen dan ontwikkeld worden voor reguliere woningen. “Dat past ook prima als je kijkt naar de ligging aan een straat met overwegend reguliere woningen”, zegt wethouder Marieke Frank. “Richting Paashuisdijkje zijn twee iets grotere kavels gepland. Aan de zijde van de Lievelderweg willen we de bedrijfskavels verkleinen. Hier is ruimte voor hoogwaardige zichtlocaties. Aan de zijde van de Koningslinde is juist ruimte voor 1 of 2 grotere bedrijven, tot 7500 m2, als dit past qua maat en schaal en het gaat om een lokaal bedrijf.” Daarnaast wil het college de beide kavels aan de noordzijde van de Marconistraat/Koningslinde direct aangrenzend aan de Lievelderweg verhogen van milieucategorie 2 naar milieucategorie 3.1. Het is de verwachting dat het terrein aantrekkelijker wordt voor bedrijven om zich te vestigen.

Milieuonderzoek
In de vergadering van 24 januari heeft de Raad van Bestuur Lindebrook ingestemd met het voorstel om het bestemmingsplan te wijzigen. Afgesproken is dat alle kosten voortvloeiend uit de wijziging ten laste worden gebracht van de exploitatie Lindebrook. De grondprijzen voor het hele terrein zijn per 24 januari 2019 met instemming van de Raad van Bestuur geïndexeerd c.q. aangepast. “Wel moeten relevante milieuaspecten nog nader worden onderzocht”, legt de wethouder uit. “En uiteraard gaan we de buurt nader informeren over de voorgenomen wijzigingen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant