Foto: eigen foto
Foto: eigen foto

NL DOET voor bijenstal de Beezenmoat en de BIJwei

Algemeen

LICHTENVOORDE - Ondanks het grijze regenachtige weer waren er afgelopen zaterdag in Lichtenvoorde diverse vrijwilligers op de been om te helpen bij bijenstal de Beezenmoat en bij de BIJwei.

De Beezenmoat
Om 9.00 uur was er al volop activiteit bij bijenstal de Beezenmoat in het Wentholtpark op de NL-doet-dag. Een aantal vrijwilligers kwamen waaronder een aantal ouders met jonge kinderen en ook vanuit de politiek was er belangstelling. Gelukkig konden de kinderen binnen aan het werk, want het regende en waaide behoorlijk. De kinderen hebben ieder een mooi insectenhotel met naambordje gemaakt. Deze kunnen ze thuis ophangen om zo de natuur een handje te helpen. De andere vrijwilligers en leden van de vereniging gingen buiten aan het werk; het blad en onkruid werden opgeruimd en de heggen gesnoeid. Natuurlijk was er tijd voor koffie met een broodje of ranja met iets lekkers. Het werd een nuttige morgen waar iedereen met plezier op terugkijkt. Nu is het wachten op het mooie weer zodat de planten en de boompjes weer uitlopen en de bijen hun nuttige werk voor de natuur kunnen verrichten.

De BIJwei
Bij de BIJwei aan de Martin Lelieveltstraat werd er, ondanks het vele regenwater, flink grond geschept. Ook al waren er eerst nog niet zoveel mensen, er werden voor de middag al meer dan 100 struiken de grond in gewerkt. Gewoon laarzen aan, pet op en d'ran. Tijdens de middagpauze konden de vrijwilligers genieten van een heerlijke Irakese maaltijd. De geplande muzikale verrassing moest voor later dit jaar bewaard blijven, maar de aanwezigen konden al wel vast genieten van een klein voorproefje in de vorm van bekende liedjes zingen onder gitaarbegeleiding. Intussen werd de groep groenliefhebbers flink groter en het weer gelukkig droog. Ook de kinderen hielpen mee, zij zorgen ervoor dat een aantal blauwe druifjes de grond ingingen. Zodra de zon weer volop gaat schijnen en de struiken en bomen bloeien, wordt de derde gedichtenroute op de BIJwei ingericht, met gedichten van (nieuwe) schrijvers uit Oost Gelre.

De Beezenmoat en de BIJwei kijken terug op een geslaagde NL Doet-dag en danken alle vrijwilligers voor hun enthousiaste bijdrage aan deze projecten.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant