Vlnr: Femke Dusseldorp, Jeroen Dusseldorp, notaris Job van 't Hooft en Brigitte Goossens. Foto: Annekée Cuppers

Vlnr: Femke Dusseldorp, Jeroen Dusseldorp, notaris Job van 't Hooft en Brigitte Goossens. Foto: Annekée Cuppers

‘Wat vooral aansprak is het brede maatschappelijke terrein waarop Den Diek zich beweegt’

Maatschappij

Gulle cheque voor sociaal cultureel centrum

Door Annekée Cuppers

LICHTENVOORDE - Geen bloemen of cadeaus maar graag een gift voor Den Diek. Zo was de wens van Job van ‘t Hooft bij zijn aantreden als nieuwe notaris van Hobbelink & Buitink in Lichtenvoorde. En gul gegeven werd er, door de vele bezoekers van de kennismakingsreceptie op 12 april jl. bij De Koppelpaarden. Maandag 6 mei kon er dan ook een mooie cheque ter waarde van 1250 euro overhandigd worden aan een afvaardiging van het bestuur van het Lichtenvoordse cultureel centrum. 

“We wilden de giften graag ten goede laten komen aan een lokaal goed doel en daarbij is uit een lijst met diverse opties uiteindelijk Den Diek als winnaar uit de bus gekomen”, zo laat de in Winterswijk wonende Job desgevraagd weten. Hij verklapt daarbij wel de nodige hulp te hebben gehad van collega Anja te Dorsthorst, die als geboren en getogen Lichtenvoordse goed op de hoogte is van alle lokale verenigingen en maatschappelijke organisaties. 

“Wat ons vooral aansprak is het brede maatschappelijke terrein waarop Den Diek zich beweegt. Er wordt zoveel georganiseerd waarbij ook nadrukkelijk de verbinding met andere maatschappelijke organisaties wordt gezocht. Dat gaf uiteindelijk de doorslag om voor Den Diek te kiezen.

Jeroen Dusseldorp, bestuurlid van Den Diek, vertelt namens alle bestuursleden en vrijwilligers bijzonder dankbaar te zijn voor de gulle geste. “Het geld willen we besteden aan het warmer en huiselijker maken van de gemeenschappelijke huiskamer (voorheen ontmoetingsruimte, red.) zodat deze nog meer uitnodigt om aan te schuiven voor koffie en een praatje. Ook staat een aangekleed terras al langer op de wensenlijst, grenzend aan de openslaande tuindeuren die we al eerder hebben kunnen realiseren. Zo willen we Den Diek nog meer gezelligheid en beleving uit laten stralen, ook aan de buitenkant.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant