Spectaculair laatste kwartier in wedstrijd RKZVC - Stevo

Sport

ZIEUWENT - Hoewel Stevo ook nog volop in de strijd zit tegen degradatie, was vooraf al duidelijk dat het zondag 28 april toch een zware middag zou worden voor RKZCV. Voor de winter stond Stevo lange tijd bijna onderaan, maar na de winter draaien ze redelijk goed met vijf gewonnen wedstrijden (o.a. tegen koploper WHC) en slechts drie nederlagen.

Het leek er voor rust haast niet op dat beide ploegen belang hadden bij een overwinning. Stevo had wel meer balbezit maar alles bij elkaar werd er voorzichtig gespeeld en lieten beide ploegen aanvallend weinig zien. Rond de 20ste minuut werd een mooi schot van Siebe Klein Goldewijk door de Geesterense keeper weg gebokst. In de 30ste minuut kreeg Stevo na een mooie aanval de eerste goede kans, maar keeper Rutger Tenhagen redde op de lijn met de voeten op de intikker. Na twee harde schoten van Stevo vijf minuten voor rust (beide over) kreeg Tijn Hoenderboom na een goede actie van Remco van Leeuwen de laatste kans voor rust maar de Geesterense keeper redde met zijn voeten.

De toeschouwers hadden na rust nog nauwelijks plaats genomen of Stevo kwam in de 48ste minuut al op 0-1 door een schitterend schot in de verre kruising van 20 meter afstand door Joes Masselink. Bijna had RKZVC vijf minuten later de kans op de gelijkmaker nadat Siebe Klein Goldewijk de Geesterense keeper de bal afpikte, maar hij kon er geen goed vervolg aan geven. Ruim 20 lang minuten legde Stevo de wil op aan RKZVC. Eenmaal moest Tijn Hoenderboom zelfs een bal met het hoofd onder de lat wegkoppen op een inzet. Tot de 78ste minuut had RKZVC nog geen enkele doelpoging gedaan na rust. Vanuit dat gezichtspunt kwam de gelijkmaker op dat moment dan ook uit het niets nadat Bart te Focht de 1-1 binnen kopte uit de corner van Siebe Klein Goldewijk. Dat was het begin van een spectaculair laatste kwartier. Geheel tegen de verhouding in viel twee minuten later zelfs de 2-1. Een mooie aanval over rechts werd in drieën uiteindelijk binnen gewerkt. De eerste voorzet werd door Siebe Klein Goldewijk tegen de keeper geschoten, de rebound van Tijn Hoenderboom werd op de lijn tegen gehouden door een verdediger waarna uiteindelijk Thieme Terhaerdt van dichtbij de 2-1 binnen schoot. Uiteraard probeerde Stevo direct weer aan te vallen waarbij ze in de 85ste minuut wederom door een prachtige goal van Joes Masselink in de bovenhoek op 2-2 kwamen. Daarna gingen de aanvallen over en weer. Een schot van Tijn Hoenderboom ging ruim naast, een schot van Siebe Klein Goldewijk was te gemakkelijk, een schot van Stevo ging over, Tijn Hoenderboom had een bijna kans en een laatste schot van Stevo werd gepakt door Rutger Tenhagen.

Gezien het spelbeeld moet RKZVC vandaag tevreden zijn met één punt. Door het verlies vandaag van Grol in de derby tegen Winterswijk komt RKZVC nu op één punt achterstand van Grol en een eventuele nacompetitie. Weliswaar met een wedstrijd meer en een slechter doelsaldo, maar RKZVC heeft nog steeds kans om de nacompetitie te halen.

Zaterdag 11 mei speelt RKZVC om 14.45 uit tegen SVZW (Wierden).