Erix weet niet optimaal te profiteren van puntenverlies kampioensconcurrent Rekken

Sport

LIEVELDE - Erix heeft zondagmiddag 28 april niet kunnen profiteren in de strijd om het kampioenschap in de vijfde klasse B. Ondanks verlies van concurrent Rekken kwam Erix zelf niet verder dan 2-2 tegen SVBV.

Erix startte goed aan de wedstrijd en in de 8ste minuut kwam het op een 1-0 voorsprong. De SVBV-keeper kon de bal niet goed wegwerken waardoor Rick ten Have beheerst van dichtbij kon scoren. Erix was in de openingsfase de meest dreigende ploeg. In de 17de minuut kreeg Erix een tegenvaller te verwerken in de vorm van de gelijkmaker. De bal werd goed teruggelegd op rand 16-meter en de aanvaller van SVBV scoorde beheerst in de lange hoek. 1-1. Hierna ebde de goede openingsfase van Erix verder weg en ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd. In de 28ste minuut speelde Duke Gralike zich goed vrij op de 16-meter maar zijn schot belandde recht in de handen van de SVBV-doelman. In de 30ste minuut ging een vrije trap van Sem te Woerd rakelings langs het SVBV-doel. In de 37ste minuut kwam SVBV zelfs op voorsprong. De bal werd ingespeeld in de 16-meter en de aanvaller van SVBV draaide eenvoudig weg bij de tegenstander en scoorde beheerst in de benedenhoek. 1-2. Dit was tevens de ruststand.

Na rust probeerde Erix de tegenstander meer onder druk te zetten maar dwong hierbij echter weinig af. In de 49ste minuut was er een goede aanval van Erix-zijde via Duke Gralike en Juup te Woerd waarbij Juup de bal net naast schoot. Maar Erix miste de overtuiging om tot grote scoringskansen te komen. Als het al gevaarlijk werd was het via een vrije trap. Zoals in de 77ste minuut via Luuk Weenink. Zijn vrije trap net buiten de 16-meter ging rakelings langs het SVBV-doel. Erix mocht zelfs van geluk spreken dat het niet verder op achterstand kwam. In de 84ste minuut nam de rechtsbuiten van SVBV de bal uit de lucht goed aan en ging alleen richting Erix-doelman Tim Oude Elferink. Maar Tim redde bekwaam door de bal uit de benedenhoek te tikken. In de 87ste minuut kreeg SVBV wederom een goede schietkans maar dit schot werd geblokt. De wedstrijd leek op een 1-2 nederlaag af te stevenen maar in de 89ste minuut werd de snelle Guus te Brake onderuit gehaald binnen de 16-meter en Erix kreeg een penalty. Deze werd feilloos benut door Sem te Woerd. Hiermee bepaalde hij de eindstand op 2-2. Maar gezien het spelbeeld vanmiddag was een gelijkspel het maximaal haalbare en was een overwinning ook niet verdiend geweest.

Ondanks het verlies van koploper Rekken wist Erix slechts een punt in te lopen. Hierdoor bedraagt de achterstand op Rekken momenteel 3 punten. Met nog 4 wedstrijden te gaan. Volgende week zondag 5 mei speelt Erix de uitwedstrijd tegen Lochuizen.