Sander Spijkers overhandigt de wisselbeker aan zijn opvolger Ruud Goossens. Foto: Gert Nijenhuis
Sander Spijkers overhandigt de wisselbeker aan zijn opvolger Ruud Goossens. Foto: Gert Nijenhuis

Ruud Goossens schaakkampioen Rokade

Sport

LICHTENVOORDE - Het schaakseizoen 2023-2024 is weer gespeeld. Na 33 speelrondes was Ruud Goossens de terechte kampioen en mocht hij zijn derde kampioenschap noteren. De bijbehorende beker werd uitgereikt door de kampioen van vorig jaar, Sander Spijkers. Het gehele seizoen bleef Ruud ongeslagen, een prestatie die slechts enkele spelers eerder haalden: in 2017 Erwin Swerink, in 2002 Ben Heinsbroek en in 1987 Jan Hahne. 

Ook mocht Ruud zich samen met Jan Hahne remise-koning noemen. Het feit dat Jan tweede is geworden doet vermoeden dat niet-verliezen het belangrijkste is om hoog in de competitie te eindigen. Het bestuur hoopt niet dat deze conclusie zal leiden tot veel laffe remises in de nieuwe competitie.

Noemenswaardig is dat het nieuwe lid Jos Hooman nog niet in de sporen van zijn vader kan treden, Hooman senior was de eerste kampioen in 1957 en zou in het totaal vijf kampioenschappen behalen tot 1971. Jos scoorde slechts één remise over het hele seizoen. De rest van de partijen ging door gebrek aan wedstrijdritme verloren.

De Rokade-leden willen geen OSBO-wedstrijden meer spelen vanwege de lange reistijden. Ze zitten niet te wachten op een schaakpartij in Arnhem, Apeldoorn of Deventer. De vereniging heeft dit seizoen een uit- en thuiswedstrijd tegen Ruurlo gespeeld. Ondanks dat beide wedstrijden verloren werden, hebben de leden er veel plezier aan beleefd. Men wil dit graag gaan uitbreiden met wedstrijden tegen andere schaakverenigingen in de Achterhoek.

Binnen de vereniging is ruimte voor nieuwe leden. Mede hierom staat Rokade ook weer met een stand op het Over de Top Festival om het enthousiasme voor schaken in de gemeente Oost Gelre aan te wakkeren.

Het nieuwe seizoen start op donderdag 29 augustus om 20.00 uur in de vaste speellocatie: De Koppelpaarden. Het is mogelijk om enkele avonden vrijblijvend mee te spelen. Voor meer informatie zie de website.


www.svrokade.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant