HMC’17 behaalt zege op SVGG na rommelige wedstrijd

Sport

HARREVELD/MARIËNVELDE - Op een wisselvallige zondagmiddag in maart, met afwisselend regen en zon, stond de wedstrijd tussen HMC’17 en SVGG op Sportpark Marienveld op het programma. Kortom: maart roert zijn staart.

De afwezigheid van David Hulshof bij HMC’17 vanwege een blessure en de terugkeer van vedette Luuk Rietberg in de basisopstelling zorgden voor enkele tactische wijzigingen in de basiself. De keuze van HMC’17 voor een 4-4-2 opstelling vlak voor het eerste fluitsignaal bleek effectief. Het creëerde ruimte op de flanken, iets waar SVGG geen grip op kreeg. Na negen minuten voetbal was het Menno Waenink die voor de 1-0 tekende na een geweldige bal van Niek ten Have (1-0). HMC’17 kreeg de smaak te pakken en de kansen bleven volgen, want na 21 minuten wist HMC’17 opnieuw het net te vinden. Het is wederom Menno Waenink, duidelijk in topvorm, die de 2-0 binnen weet te werken na een goede voorzet van Tim Leemreize. Menno toonde vandaag opnieuw zijn talent en cruciale waarde voor het team (2-0). Zijn tweede doelpunt verstevigde de positie van HMC’17 in de wedstrijd en zette SVGG onder druk, dat moeite had met de strategie van HMC’17. De kermis is nog niet in zicht, maar het leek erop dat de schiettent al geleverd was in Mariënvelde. Zo was het doel van de Megchelse goalie nu een ware schietschijf geworden. Toch bleven extra doelpunten uit in de eerste drie kwartier van de wedstrijd.

Beide teams konden even opwarmen in de kleedkamer en het strijdplan voor de tweede helft was duidelijk. De voorsprong moest behouden worden, zodat er wederom drie punten behaald werden. Na de thee floot de scheids voor het begin van de tweede helft. Het veld had in de eerste helft al flink moeten lijden onder de regenachtige omstandigheden en dit beïnvloedde het spel van beide partijen. De tweede helft begon dus ook rommelig en grote kansen bleven lang uit. De nodige wissels kwamen eraan te pas om de ban te breken, maar ook dit mocht niet baten. Uiteindelijk bleef het bij een aantal losse flodders van beide kanten, tot een aanvaller van SVGG ineens vrij opdook voor het doel. In eerste instantie kon een knappe redding van Jur Tankink de inzet keren, maar wederom kwam de bal voor de voeten van de aanvaller. Deze keer stond Tim Leemreize, tot ongeloof van SVGG, op de juiste plaats om de bal uit het doel te houden. Niet veel later viel dan toch de bevrijdende 3-0. Door goed druk zetten van Jetze Wiegerink raakte de verdediging van SVGG de bal geheel verkeerd en werkte deze achter eigen doelman. Hiermee stond dan ook de eindstand op het bord.

Door de overwinning houdt HMC de nacompetitie nog volledig in eigen hand. De spelers mogen volgende week genieten van een vrij paasweekend. Het weekend erna staat op 7 april om 14.00 uur de derby in en tegen Halle op het programma.