De officiële opening van het kunstgrasveld. Foto: Theo Huijskes.
De officiële opening van het kunstgrasveld. Foto: Theo Huijskes.

Met dank aan alle vrijwilligers: RKZVC Zieuwent nu officieel op kunstgras

Algemeen

Zieuwent - Hij gaat de geschiedenisboeken RKZVC in als de bouwpastoor van het nieuwe kunstgrasveld op het sportpark 'De Greune Weide' in Zieuwent. Afgelopen zaterdag, toen hij samen met echtgenote Stien op het nieuwe (ere)terras een gereserveerde plaats had, hield oud-voorzitter Jan Cuppers het niet droog. Toen zoon en opvolger voorzitter Johnny Cuppers het woord voerde ter gelegenheid van de officiële opening van het kunstgrasproject moest de zakdoek eraan te pas komen om zijn emoties een verpakking te geven. Emoties van blijdschap en van trots. Clubliefde ten top!

Door Theo Huijskes

De opening, voorafgegaan aan de competitiewedstrijd RKZVC 1 - WVV '34 1 (3-0), had een informeel karakter, maar tegelijkertijd een invulling die helemaal past bij het karakter van de dorpsgemeenschap Zieuwent. Dat wil zeggen dat iedereen er zich op een bepaalde manier bij betrokken voelde of zoals spreekstalmeester Joris Wassink het passend vertolkte: "Bij deze gelegenheid is er geen plaats voor een selecte groep, want iedereen heeft een kleine of grote bijdrage geleverd. En daarom is het vandaag een informeel feestje voor jong en oud. In de pauze en na de wedstrijd komt de jeugd aan bod en later op de avond gaan we deze toch wel historische dag afsluiten met een algeheel gezellig samenzijn."

Twee openingen
De openingsceremonie kende twee onderdelen. In eerste instantie werd het nieuwe terras geopend en daarna bij de opkomst van de teams van RKZVC en WVV '34 het nieuwe kunstgrasveld. De openingshandeling van het terras werd verricht door René Spekschoor en Willie Klein Holkenborg vanwege hun onderscheidende rol bij de inzamelingsacties. Het doorknippen van het groene lint bij het hoofdveld werd verricht door een driemanschap, te weten voorzitter Johnny Cuppers, wethouder sportzaken Jos Hoenderboom van de gemeente Oost Gelre en Tonnie Hulshof (Tone Lammas) als vertegenwoordiger van al die vrijwilligers, die een steentje aan de accommodatieverrijking hebben bijgedragen.
Voorzitter Johnny Cuppers ging in zijn toespraak nog even uitgebreid in op de aanleiding en totstandkoming van het veld. "We leven anno 2015 en wil je het voorzieningenniveau in een kleine kern als Zieuwent op peil houden, dan hoort daar ook een kunstgrasveld bij. Ik ben daarom de gemeente Oost Gelre dankbaar voor de medewerking. Maar met alle respect voor de gemeente, de meeste dank dient uit te gaan naar al die vrijwilligers. Er is hier een niet in woorden uit te drukken vorm van zelfwerkzaamheid aan de dag gelegd. Trots ben ik op mijn eigen vader, die als een soort voorman de gang erin hield en niet alleen de begeleiding van, maar ook de planning voor de vrijwilligers voor zijn rekening nam."

Geen ik-maatschappij
Ook wethouder Jos Hoenderboom had het woord vrijwilligerswerk met hoofdletters in zijn toespraak opgetekend. "Naast deze opening beleeft Zieuwent dit weekend andere vermeldenswaardige activiteiten, festiviteiten. Met dat alles toont het dorp aan waarvoor het staat. Zieuwent staat bol van de verenigingen en dat tekent de gemeenschap. Als gemeente zijn wij blij daaraan een bijdrage te mogen leveren. En dat geldt in ieder geval ook wat de aanwinst van RKZVC betreft. Het gemeenschapsgeld komt hier heel goed terecht. Want hier zijn vrijwilligers aan het werk, die van iedere beschikbare € 1,00 met eigen handen € 1,50 weten te maken. Waar elders een ik-maatschappij heerst, is daarvan in de gemeente Oost Gelre en zeker in Zieuwent geen enkele sprake."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant