Ook de st. Jozefschool kreeg een plek in het HAZIMA dorp. Foto: PR
Ook de st. Jozefschool kreeg een plek in het HAZIMA dorp. Foto: PR

HAZIMA dorp in Zieuwent is een feit

Algemeen

Zieuwent - Afgelopen vrijdag 23 oktober en zaterdag 24 oktober zijn kinderen druk geweest aan de Roldersweg in Zieuwent om een HAZIMA-dorp te bouwen, zoals het thema luidde. In de week ervoor lag het hele terrein al vol met pallets, te wachten om door de kinderen getransformeerd te worden in een echt dorp. De kinderen hebben allemaal heel hard gewerkt en aan het eind van de vrijdagmiddag waren de contouren van de molen, school en andere gebouwen zelfs al zichtbaar!

Elk jaar op de laatste vrijdag en zaterdag in de herfstvakantie wordt er door de jeugd en vrijwilligers met pallets en hout getimmerd aan de hand van thema's. Een initiatief van Stichting Fratsen voor kinderen van groep 6,7,8 en speciaal onderwijs uit Zieuwent. Dit jaar was het de bedoeling om HArreveld, ZIeuwent en MAriënvelde met elkaar te verbinden, het HAZIMA thema. In twee dagen tijd hebben de kinderen een prachtig dorp weten te bouwen met karakteristieke gebouwen uit de dorpen, terwijl ze tussendoor lekkere broodjes konden klaarmaken boven het vuur.

Elk jaar wordt het timmerdorp georganiseerd met de hulp van vele vrijwilligers, die zich geheel belangeloos inzetten. Voor meer informatie en foto's, zie de website.


www.stichtingfratsen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant