Afbeelding

Toneelvereniging Hervelo speelt met succes de klucht "Nonnen over de vloer"

Algemeen

Harreveld - Op vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober jl. speelde toneelvereniging Hervelo in dorpshuis 't Kempken te Harreveld voor circa 400 bezoekers op prachtige wijze de klucht "Nonnen over de vloer".

Wat een stel nonnen tijdens een verblijf in het gemoedelijke en knusse hotel "het Reekalfje" al niet te doen kunnen maken…. Het toneelspel speelt zich af in het hotel van Dolf en Dieuwertje ( Henry Tolkamp en Anja Klein Holkenborg). Wanneer de zusters Marietje (Tamara Meekes) en Cecilia Trip (Sophie Reukers) op verzoek van notaris Bergsma (Bram Toebes) in het hotel verblijven, wordt al snel duidelijk dat ze uit handen van de notaris een belangrijke boodschap verwachten.

Dolf merkt dat er iets bijzonders speelt en kan samen met zijn vrouw de nieuwsgierigheid maar moeilijk bedwingen. Buurjongen Antoon Grundel (Rene Kolkman) wil graag voor een weekend de boerderij alleen beheren en boekt voor zijn ouders een weekendje in het hotel, maar moeder Fien Grundel (Margreth Tankink) vindt het helemaal niets om haar zoon alleen te laten en wil toch graag een kamer met uitzicht op de boerderij, vader Dries Grundel (Andre Meekes) denkt daar heel anders over en vindt het hoog tijd worden dat zijn zoon eens op eigen benen komt te staan. Al bij de eerste ontmoeting raakt Antoon onder de indruk van Marietje Trip en overweegt zelfs voor haar, de gelofte van kuisheid af te leggen… Hotelgast Henry Hazeleger (Stijn Hulshof), student biologie heeft een oogje op de vlotte postbode Betsie Blom (Aafke Tankink), maar begrijpt na een borrel genaamd: "Reekalfje speciaal" niet hoe hij in bed is beland in een nachthemd van Betsie Blom...

Geweldige verwikkelingen zorgden ervoor dat het publiek tot het eind toe werd vermaakt. Toneelvereniging Hervelo kan terugkijken op een geslaagd toneelweekend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant