Longa '30 telt deelt jaar veel jubilarissen. Zij werden tijdens de nieuwjaarsreceptie in het zonnetje gezet. Foto: PR
Longa '30 telt deelt jaar veel jubilarissen. Zij werden tijdens de nieuwjaarsreceptie in het zonnetje gezet. Foto: PR

Vele jubilarissen gehuldigd op nieuwjaarsreceptie Longa '30

Algemeen

LICHTENVOORDE - Op zondag 3 januari liep de Treffer rond het middaguur vol met leden, donateurs en supporters van sv Longa '30 voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Voorzitter Marcel Eekelder heette alle aanwezigen hartelijk welkom en begon met het gezamenlijk herdenken van een vijftal prominenten die de club het afgelopen jaar waren ontvallen. Dit betrof Alfons Spexgoor, Roel Steenmans, erelid en oud-secretaris Ben Marijnusse, Paul Marijnusse en oud-voorzitter Leo Tenten, waarvoor na een moment van stilte een bloemstuk werd gelegd bij het herdenkingsmonument.

Eekelder haalde vervolgens de economische crisis aan waarvan het eind in zicht lijkt. Hij stelde dat de krimp in de Achterhoek gelukkig aan Longa '30 voorbij is gegaan. Met name door de aanwas van het aantal meisjes en dames was het noodzakelijk om maar liefst drie kleedkamers bij te bouwen, mede mogelijk gemaakt door de inzet van de vrijwillige vuttersploeg.

Longaweekend
Hij keek ook vooruit naar het Longaweekend, dat na de bijzonder geslaagde eerste versie, herhaald zal worden op 3, 4 en 5 juni 2016. Tevens gaf Eekelder aan, dat ouders van nieuwe leden in het vervolg dringend gevraagd zal worden, wat zij voor de vereniging willen betekenen. Dit in het kader van het vergroten van de betrokkenheid bij de club en om het aantal benodigde vrijwilligers in stand te kunnen houden. "Want zonder de inzet van vrijwilligers kan een vereniging als Longa '30 niet bestaan." In het verlengde van deze gedachte werden ook de Businessclub, de Reservebank en de Supportersclub bedankt voor de diverse activiteiten die zij het afgelopen jaar hebben georganiseerd en daardoor hebben gezorgd voor de nodige inkomsten.

Huldiging
Het voorlaatste officiële onderdeel van de nieuwjaarsreceptie werd gevormd door de huldiging van een waar legioen aan leden, dat al tientallen jaren deel uit maakt van de vereniging. Voor hun 25-jarig lidmaatschap werden gehuldigd Martijn Meekes, Bram Hanselman, Nico Marneth, Thomas Gemmink, Arent Luimes, Frank te Vruchte, Bob Vrijdag, Wim Peters, Kris Cats en Lidy Muil. Maar liefst veertig jaar lid waren Max Wekking, Raymond Schutten, Koen Wekking, Mario Holkenborg en Wout Steentjes.
De kroon werd gespannen door Theo van Bronkhorst, die vijftig jaar lid was. De jubilarissen werden op gepaste wijze toegesproken door de voorzitter en daarna onderscheiden met de Longa-speld en hun partners kregen een fraai bloemstuk.
Voorzitter Eekelder wenste aan het slot van het officiële gedeelte allen een voorspoedig, gelukkig, sportief maar bovenal gezond en respectvol 2016 toe en gaf het woord aan de activiteitencommissie voor de verdere invulling van de middag. Met het flitsspel werden daarna nog vele gezellige uurtjes doorgebracht.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant