Ondertekening overeenkomst door Broddie Huinink onder het toeziend oog van burgemeester Annette Bronsvoort. Foto: Theo Huijskes
Ondertekening overeenkomst door Broddie Huinink onder het toeziend oog van burgemeester Annette Bronsvoort. Foto: Theo Huijskes

Bloemencorso Lichtenvoorde heeft een nieuw onderkomen

Algemeen

Gymzaal Pastoor Sandersstraat biedt uitkomst

LICHTENVOORDE - Voor de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde is een wens in vervulling gegaan. Per 1 maart beschikt de stichting over een nieuw onderkomen in de voormalige gymzaal aan de Pastoor Sandersstraat in Lichtenvoorde. De daarvoor benodigde gebruikersovereenkomst werd in de afgelopen week ondertekend door burgemeester Annette Bronsvoort en Broddie Huinink van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde.

Door Theo Huijskes

Volgens wethouder Jos Hoenderboom is de gemeente al sinds 2014 in gesprek over de toekomst van de voormalige gymzaal, die als gevolg van het dalende leerlingenaantal overbodig is geworden. Daarom ook wordt de zaal al gedeeltelijk in beslag genomen door de Lopersgroep 90 en de Stichting DIDK, onder andere organisator van het Over De Top Festival. Het gebouw gaat dienen als opslag van materialen en om er werkzaamheden te verrichten voor de evenementen, die op het aangrenzende buitenterrein gehouden worden. Voorbeelden daarvan zijn het Over De Top Festival, de tentoonstelling van de bloemencorsowagens en het vogelschieten tijdens de jaarlijkse Lichtenvoordse kermis. Voor de locatie en het omliggende terrein wordt op dit moment door de gemeente een visie uitgewerkt.

Broddy Huinink spreekt van een ideale oplossing. "In eerste instantie was er sprake van een bepaalde scepsis binnen de organisatie van het bloemencorso. Maar nu alles van diverse plekken is samengebracht in één ruimte en met behulp van stellingen is ingericht, is iedereen erg enthousiast. Wij beschikken hiermee over één centrale, goed bereikbare ruimte, waarbij niet alleen het bloemencorso, maar ook de kinderspelen en andere diensten zoals de EHBO gediend zijn. Het samen met de gemeente ondertekenen van de gebruikersovereenkomst is een nieuwe stap voorwaarts."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant