Foto: Kyra Broshuis
Foto: Kyra Broshuis

Veel belangstelling voor Burgers voor Burgers

LICHTENVOORDE - Het initiatief Burgers voor Burgers van Jantien Klein Ikink kon afgelopen weekend op veel belangstelling rekenen. In Den Diek in Lichtenvoorde werden hamburgers verkocht voor twee verschillende goede doelen; stichting Het Vergeten Kind en Save the Children.

Door Kyra Broshuis

"Het is alle dagen gelukkig erg druk geweest. Vrijdag, de dag van de bedrijfslunches, hebben we ruim 200 broodjes verkocht aan bedrijven uit Lichtenvoorde, Groenlo en Zieuwent. Heel Oost Gelre heeft dus meegeholpen.", vertelt Jantien Klein Ikink. Zaterdag was het de beurt aan de afhalers en ook dat was een succes. Zondagmiddag is het gezellig druk in het Den Diek dat voor de gelegenheid is omgeturnd in een pop-up restaurant mét live muziek.

Tweede pop-up actie
Het is voor Klein Ikink de tweede keer dat ze een dergelijke actie op touw zet. "Anderhalf jaar geleden heb ik ook een pop-up restaurant georganiseerd, ook hier in Den Diek. Dat was toen voor het Rode Kruis en we hebben destijds in één dag 4200,- euro opgehaald. Ik wilde het nu anders aanpakken, een meerdaagse actie waarbij mensen ook de gelegenheid hebben om elkaar te ontmoeten. Dit brengt mensen samen, ook dat is een onderdeel van deze actie."

Jantien Klein Ikink is begaan met het lot van kinderen over de hele wereld. "Ik heb veel gereisd en met eigen ogen gezien onder welke omstandigheden kinderen soms moeten leven. Daardoor ben ik me ook bewust geworden van het goede leven dat we hier hebben. Als je dan een bijdrage kunt leveren om ook het leven van anderen enigszins dragelijk te maken, dan vind ik dat je dat moet doen. Ik heb bewust gekozen voor een internationaal én een nationaal goed doel. Op die manier hoop ik veel mensen bereid te krijgen aan dit initiatief mee te werken."

Stichting Het vergeten Kind ondersteunt kinderen in Nederland die noodgedwongen in opvangcentra leven. Save the Children redt wereldwijd de levens, de dromen en de toekomst van kinderen met medische zorg, onderwijs en betere leefomstandigheden.

Hulp
Klein Ikink doet het niet alleen, zo legt ze uit. "Ik heb heel veel hulp van vrijwilligers en de producten heb ik tegen een lage prijs in kunnen kopen bij de regionale ondernemers. Ook bijvoorbeeld de ruimte hier dit weekend heb ik gesponsord gekregen van Den Diek. Zonder alle hulp van vrienden, familie en sponsoren had ik dit niet kunnen doen, daar ben ik ze heel dankbaar voor."

De uiteindelijke opbrengst van Burgers voor Burgers wordt deze week op onder andere facebook bekend gemaakt.


www.facebook.nl/popuplichtenvoorde

Meer berichten