Joop Oosterholt in zijn horecabedrijf bij enkele van de vele biertjes. Foto: Theo Huijskes
Joop Oosterholt in zijn horecabedrijf bij enkele van de vele biertjes. Foto: Theo Huijskes

Speciaalbier Preuvenement in Vragender

Algemeen

Op zondag 1 mei bij café Overkamp

VRAGENDER - De echte liefhebber van speciaalbier kan altijd in Vragender, bij café Overkamp terecht. Niet dat je er geen lekker, koel glaasje pils kunt krijgen, maar café Overkamp staat vooral ook bekend om zijn bijzondere, kleurrijke, smakelijke en geurende speciaalbier. Overkamp. Het gezellige etablissement van Joop en Ans Oosterholt-Overkamp is op zondag 1 mei andermaal de thuisbasis voor een Speciaalbier Preuvenement.

Door Theo Huijskes

Joop en Ans Oosterholt-Overkamp houden van gezelligheid en daarbij hoort in hun beleving een bourgondisch leven, waarin geen plaats is voor zorgen, stress en negativisme. Onder het motto 'Leef van dag tot dag, want niemand heeft je morgen beloofd' houdt het ondernemerspaar op zondag 1 mei weer een Speciaalbier Preuvenement. "Het vorig jaar in de maand september gehouden preuvenement heeft een soort kettingreactie teweeg gebracht", vertelt Joop Oosterholt. "Wanneer je iets dergelijks oppakt, gaat dat via social media snel rond en komt het op beurzen en evenementen ter sprake. Het gevolg is dat er voor ons preuvenement steeds meer belangstelling bestaat. Denk daarbij aan de nog steeds groeiende doelgroep hobbybrouwers uit het gehele land en zeker ook uit België, het bierland bij uitstek."

Voor kastelein Joop en inmiddels ook voor zijn echtgenote Ans is het speciaalbier een ware passie geworden. "Wij hebben er geen behoefte aan om in het buitenland op vakantie te gaan. Wat is er nog mooier om in Nederland, bijvoorbeeld in de contreien van Den Bosch of Maastricht een dag of weekendje uit te gaan en daar te genieten van al het culinaire dat dit land ons heeft te bieden, waaronder vanzelfsprekend een speciaalbiertje."
De bierproeverij in Vragender begint op 1 mei om 14.00 uur en gaat door tot 20.00 uur. "Voor deze gelegenheid wordt de weg aan de voorzijde van de zaak afgesloten, zodat het verkeer wordt omgeleid. Kinderen kunnen zich daardoor uitleven op een springkussen en krijgen van ons gratis ranja aangeboden. Wij willen er namelijk alles aan doen dat de liefhebbers van een speciaalbiertje helemaal aan hun trekken komen."
Café Overkamp zal zorgen dat alle ingrediënten aanwezig zijn. Zo is er een mobiele brouwinstallatie van Jantjes Bieren uit Uden aanwezig en is ook deze keer Kim Lentjes uit Apeldoorn van de partij voor deskundige informatie over alle biersoorten. De bezoekers krijgen de gelegenheid om uit 15 cl proefglaasjes de bieren te testen op onder andere smaak en geur. Daarnaast kan de kok van het huis zorgen voor een Vlaamse stoofpot met de originele authentieke Vlaamse frieten, waardoor - volgens de kenners - het speciaalbier nog lekkerder gaat smaken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant