Spinrock. Foto: PR
Spinrock. Foto: PR

Kleintje Kei pakt uit op 5 mei

Algemeen

Gratis entree en groots programma op terras Van Ooijen

LICHTENVOORDE - Op donderdag 5 mei, de dag dat Hemelvaart en Bevrijdingsdag samen vallen, mag het kleine broertje van het Keifestival weer van zich laten horen. Sinds ruim tien jaar is deze dag namelijk gereserveerd voor Kleintje Kei – een festival waarbij regionaal talent zich overdag in de kijker mag spelen en gevestigde namen de avond inkleuren. Bijzonder aan deze editie is dat de entree gratis is.

Overdag spelen vier getalenteerde regionale bands, in de hoop een ticket voor het grote Keifestival te winnen én € 250,- prijzengeld. De organisatie kreeg afgelopen week een kleine tegenslag te verwerken doordat de Winterswijkse reggaeformatie Contra Fools vanwege fysieke malheur verstek moest laten gaan. Gelukkig heeft de organisatie in de vorm van het Lichtenvoords-Zieuwentse SatisFexy een waardig vervanger weten te strikken, deze nog niet zo lang geleden opgerichte band, heeft in korte tijd reeds een goede indruk achtergelaten op diverse podia.
Naast SatisFexy spelen aanstaande donderdag The Bree (pop-rock uit Varsseveld), Rise Above (swamp core uit Winterswijk en omgeving) en School's Out (pop-rock) uit Lichtenvoorde op het podium dat weer plek krijgt in de 'tuin' van Manus van Ooijen.

Het avondprogramma bestaat dit jaar uit 2 bands van formaat, als eerste zal rond half 7 de Brummense formatie Høk! spelen. Deze band brengt een verdienstelijke ode aan het repertoire van Bennie Jolink en zijn Normaal. De band die afgelopen jaar na 40 jaar gestopt is, krijgt op deze manier een dik verdiende ode van een groep jonge honden. Absoluut voer voor de liefhebbers!
Nadat de heren van Høk! het publiek hebben opgewarmd wordt de bühne vrij gemaakt voor Sabine Uitslag en haar mannen van Spinrock. Sabine Uitslag is al jaren geen onbekende meer in het landelijke circuit, zowel op het podium als in de tweede kamer heeft ze flink van zich laten horen. 'Wij zien haar liever op het podium,' aldus organisator Maurits Krabbenborg, 'dat is bij deze dan ook gelukt!' Spinrock speelt stevige pop-rock covers, gebracht met een bak overtuiging en veel interactie.

Kleintje Kei begint donderdag 5 mei om 15.00 uur op het terras van Tapperij van Ooijen en de entree is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant