Theetuin De Wacht is één van de te bezoeken tuinen. Foto: PR
Theetuin De Wacht is één van de te bezoeken tuinen. Foto: PR

Open tuinendag Groei & Bloei

Algemeen

WINTERSWIJK - Op zondag 12 juni houdt Groei & Bloei afdeling Oost Gelre-Winterswijk haar jaarlijkse open tuinendag.

Dit jaar is gekozen voor twaalf tuinen rondom Winterswijk; elke tuin heeft natuurlijk zijn eigen verhaal en de eigenaars/deelnemers ontvangen graag bezoekers om hun tuinverhalen mee te delen.

Bezoekers kunnen op deze dag tal van ideeën opdoen in tuinen (groot en klein) van echte tuinliefhebbers. Mooie en bijzondere bloemen- en plantencombinaties ontdekken, wandelen door origineel ontworpen tuinen en allerlei materialen en toepassingen bekijken. Tevens is het een mooie gelegenheid om andere tuinliefhebbers te ontmoeten, tips en trucs uit te wisselen en vernieuwende ideeën op te doen voor de eigen tuin.

De organisatie is er dit jaar in geslaagd om de deelnemers een zeer gevarieerd aantal tuinen aan te bieden. Zo is De Heemtuin te bezoeken, deze tuin is belangrijk voor het behoud van de oorspronkelijke plantenflora van de Achterhoek. Ook een bezoek waard is De Witte Lelie waar onder meer ambachtelijke likeuren worden gemaakt van fruit uit de eigen boerderijtuin. Naast bloemen en planten kan men ook een tuin met een diversiteit aan beelden bewonderen of een kijkje nemen bij De Blekkink, een scholtenboerderij die is ingericht met spulletjes uit grootmoeders tijd.

En vanzelfsprekend zijn er ook boeiende boerderijtuinen, stadstuinen en zelfs een tuin met maar liefst 250 verschillende hosta's te bezoeken.

De twaalf tuinen zijn met elkaar verbonden door een fiets- en autoroute. De routes met een korte beschrijving van de tuinen zijn gratis verkrijgbaar op twee deelnemende adressen: Gerrit Hesselink, Burloseweg 3, Winterswijk/Brinkheurne en Rob en Willemien Grievink, Winterswijkseweg 69, Vragender. De route en beschrijving kan ook worden verkregen via de website.

De tuinen zijn open van 10.00 tot 17.00 uur.


www.lichtenvoorde.groei.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant