Foto: PR
Foto: PR

Zieuwentse kermis geslaagd

Algemeen

ZIEUWENT - Vrijdagavond 27 mei ging de kermis van Zieuwent van start met Zieuwent Live, de tiende editie. Er werd een spetterende show van gemaakt. Zaterdagmorgen werd de kermis geopend met een dienst, geheel in dialect, met medewerking van de schutterij en de harmonie. Kinderen tot met groep 5 mochten hun versierde fiets in de kerk of in de pastorietuin opstellen.

Daarna ging de zeskamp voor de jeugd van start. Het rodedraadspel werd gewonnen door het Kevelder, de mooiste opkomst was voor het Hoenderboom en de zeskamp werd gewonnen door de Reurlseweg.
In de tent werd een partijtje darts gespeeld, op een megagroot dartbord. Op zondag was het vogelschieten en voor de jeugd het vogelgooien.
Het nieuwe koningspaar wordt gevormd door Michel Huinink en Marion Wopereis, allebei uit de buurt Hoenderboom. Het prinsenpaar bestaat uit Arthur Jongste en Sophie Doppen.
De organisatoren van de kermis hebben de familie Doornberg in het zonnetje gezet, omdat ze al veertig jaar op de kermis in Zieuwent staan.
Door de harmonie werd een serenade gebracht en namens de feestcommissie was er een bos bloemen en een oorkonde.

Maandagochtend om 7.00 uur werd de Zieuwentse bevolking op ludieke wijze gewekt. Daarna begon de zeskamp voor volwassenen een sportieve strijd tussen de vijf buurten. Als eerste is geëindigd de Reurlseweg, tweede Hoenderboom, derde Kevelder, op plek vier Zegendiek en vijfde Sprenkelhook.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant