Foto's: GinoPress
Foto's: GinoPress

De poorten zijn geopend, Zwarte Cross 2016 is begonnen

Algemeen

LICHTENVOORDE - Het is een feit. De poorten zijn geopend en dus is de 20e editie van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde begonnen. De organisatie opende deze ochtend haar poorten voor de campinggasten. Vele duizenden bezoekers werden ter plekke afgezet of kwamen met een omgetoverde caravan naar de camping.

Vele mensen stonden op diverse plaatsen te kijken hoe de festivalgangers naar het terrein kwamen. Rondom Lichtenvoorde zijn diverse omleidingen ingesteld omdat door het festival de Hamelandroute N313 is afgesloten. In de fileberichten op de radio stond er vanaf de A18 en op de N18 richting Lichtenvoorde een lange file door feestvierders die met auto en caravan of vrachtwagens met daarop voertuigen voor de zwaargewicht-klasse naar het festivalterrein gingen. Ook op de Batsdijk, een rustige weg van Ruurlo naar Zieuwent, was het diverse keren file rijden door de vele caravans die richting Lichtenvoorde reden.

Vanaf vanavond zullen in diverse tenten de eerste optredens beginnen en zal het bier zeer waarschijnlijk rijkelijk gaan vloeien. De Zwarte Cross eindigt komende zondag en op maandagochtend zal de politie op diverse uitvalswegen een grote alcoholcontrole houden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant