Destroyer Ralp. Foto: PR
Destroyer Ralp. Foto: PR

21e Internationale Combinerace Mariënvelde

Algemeen

MARIËNVELDE - In het weekeinde van zaterdag 13 en zondag 14 augustus 2016 organiseert de Motorclub Mariënvelde (MCM) wederom een Spektakelweekend rondom racende combines en ander gemotoriseerd vervoer.

Het Spektakel evenement begint op zaterdagavond 13 augustus in de grote feesttent met een 'dors(t)feest. De tent is open om 20.30 uur. Vanaf 22.00 uur zal de Band zonder Banaan de feestvreugde naar ongekende hoogten trachten te stuwen. Voor de voorverkoop zie de website; kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de kassa, maar vol is vol.

Combinerace
Op zondag 14 augustus start de Combinerace vanaf 11.00 uur met een presentatie en remmentest van de diverse deelnemers. De combinerace worden verreden in verschillende klassen; standaard- en vrije klasse voor de heren, en een damesklasse met zowel standaard- als vrije klasse.
De wedstrijd in Mariënvelde is de vierde in de reeks van vijf die meetelt voor het Nederlands Kampioenschap. En meestal de doorslaggevende wedstrijd is in dit kampioenschap. De deelnemers in het internationale veld zijn afkomstig uit Nederland, Duitsland, België en Luxemburg.
Ook het plaatselijke C.R.M.-team is met drie machines aanwezig. Ralph klein Gunnewiek, en René Krabbenborg komen met twee snelle machines uit in de standaard klasse; de special combine van Joeri Domhof, Bart klein Holkenborg en Jelle Reukers strijdt mee voor de punten in de vrije klasse. Samen zijn zij de rijders van de spectaculaire eigenbouw special combine 'General Lee'.

Spektakel
Tussen de combineraces door wordt het publiek op ludieke wijze vermaakt. Er is een Banger-cross, een soort autorodeo. Nieuw dit jaar is de demo-autocross van HACC, de Halse Autocross Club. Met auto's uit de junior-, standaard-, toerwagen-, kever-, sprint 1600 en de superklasse zullen zij laten zien, wat je kunt terwijl je de auto wel heel houdt. Hoge snelheden en schitterende inhaalacties zijn gegarandeerd.
Ook is er dit jaar een demo van de gazonmaaierracers: standaard zitmaaiers, ontdaan van hun maaiblad met enkel als taak zo snel mogelijk de rondjes afleggen.
Het geheel zal aan elkaar gepraat worden door de presentatoren Wim Bremmer (stem zonder rem) en de plaatselijke spraakwaterval Dirk-Jan Vreeman.
Zondagmiddag is er als besluit de Destructionderby met de bangers. Bedoeling is, dat er slechts één auto nog rijdend de arena kan verlaten. Wat overblijft, is een verwrongen berg blik en staal, waar oud ijzer handelaren watertandend naar zullen kijken.
Voor de kinderen is er gratis kindervermaak: een luchtkussen, schminken en ranja.
Er is voor iedereen volop gelegenheid om de inwendige mens te versterken.
Zondagmiddag direct na de cross en de daarbij behorende prijsuitreiking, barst het Combinefeest los in de feesttent. Het muzikale optreden wordt hierbij verzorgd door de band 'Old Ni-js', rocken met covers van Normaal. Dit zal vanaf ongeveer 16.30 uur zijn.
                                        
Locatie
Het evenement vindt weer plaats aan de Zanddijk/Zompweg tussen Mariënvelde en Halle. Entreeprijzen staan op de website van de organisatie.


http://www.spektakelweekend.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant