De Ohyo fles bij de Wereldwinkel. Foto: PR
De Ohyo fles bij de Wereldwinkel. Foto: PR

Nieuw bij de Wereldwinkel: opvouwbare drinkfles

Algemeen

LICHTENVOORDE - De Wereldwinkel in Lichtenvoorde bestaat al meer dan vijftien jaar en draait alleen op vrijwilligers.

De vrijwilligers vertellen: "Wij proberen door dit werk de wereld een beetje mooier te maken, dat vinden we erg belangrijk. Het milieu en andere mensen helpen, daar gaat het om. We verkopen vooral authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden. In de gewone handel zouden de makers van die producten onzichtbaar en ongehoord blijven. Bij ons krijgen hun producten een verhaal mee. Een verhaal dat vertelt dat er met weinig middelen prachtige producten gemaakt worden. En dat als de consument uit Lichtenvoorde en omstreken die producten kopen, de makers ervan hun bedrijf kunnen verbeteren en hun kinderen naar school kunnen sturen."

"Ook wordt er altijd gekeken of er gebruikgemaakt is van een duurzaam concept. Of er direct hergebruik plaatsvindt zodat de afvalberg verkleind wordt en het bewustzijn rondom de afval wordt vergroot. We hebben regelmatig nieuwe producten zoals de Doppers en de Rag Bags, deze producten zijn gerecycled en herbruikbaar en dus duurzaam. Op deze manier willen we het milieu ook een handje helpen."

Wereldwinkel Lichtenvoorde heeft nu ook de Ohyo. 's werelds eerste opvouwbare fles. Nadat de dorst is gelest, kan de Ohyo gewoon opgevouwen worden, tot een derde van de originele grootte. En dat past makkelijk in de zak of tas. Voor grote drinkers die hun fles niet zo vaak willen bijvullen is er zelfs een literfles met een stoere haak om aan de broekriem of tas te haken.

De Ohyo opvouwbare waterfles is het duurzame en goedkope alternatief voor gebotteld water. Kraanwater is 650 maal voordeliger dan mineraalwater in plastic wegwerpflessen en het Nederlandse water behoort tot het beste van Europa. Bijvullen van de Ohyo is daarom overal mogelijk in ons land. Mineraalwater is niet gezonder dan drinkwater uit de kraan; leidingwater moet namelijk aan strengere eisen voldoen. De Ohyo is van recyclebaar polyetheen en vaatwasmachinebestendig. De Ohyo is getest is op 10.000 keer op en neer vouwen.

Per dag gooien we met z'n allen meer dan 500.000 plastic flesjes weg. Deze belanden bij het vuilnis, maar ook vaak op straat en in de zee. Veeg al dat plastic bij elkaar en je hebt een eiland zo groot als Spanje en Frankrijk. De Ohyo wil draagt z'n steentje bij aan het oplossen van dat probleem.

Wereldwinkel Lichtenvoorde heeft de Ohyo in diverse vrolijke kleuren met een inhoud van 500 en 1000 ml. Tijdens de open zondag 4 september staan we buiten met de flessen. Ze worden bij aankoop gratis van water voorzien. Zie advertentie elders in de Elna.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant