Foto: Achterhoek Nieuws
Foto: Achterhoek Nieuws

Longa '30 verplettert sv Orion

Algemeen

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft afgelopen zondag een klinkende zege behaald op sv Orion. In Nijmegen werd het maar liefst 1-7. In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar na rust walste Longa '30 over Orion heen.

In de openingsfase was het van beide kanten aftasten en waren kansen spaarzaam. Orion kreeg er een, maar de linkerspits raakte de bal niet goed. Ook was de thuisploeg gevaarlijk bij corners en vrije trappen. Bij Longa '30 was het bij de eerste kans wel direct raak. Jurgen Weijman schoot van afstand, waarna Freek Heinsbroek de rebound in twee keer tegen de touwen schoot: 0-1. Vlak daarna was Heinsbroek nog een keer gevaarlijk, maar dit keer pareerde de doelman van Orion zijn schot wel goed. Vlak voor rust werd het toch 0-2. Nick te Veldhuis zette goed door en vond Heinsbroek, die zijn voorzet keurig binnengeschoten zag worden door Tom Ikink.
Toen Jurgen Wiegerinck op aangeven van Boet Kemperman direct na rust de 0-3 binnentikte, zag je het geloof bij Orion wegvallen. Longa '30 maakte daar vervolgens goed gebruik van en liep zo uit naar een ruime zege. De 0-4 kwam op naam van Simon Klein Goldewijk, die uit de draai raak schoot. De 0-5 werd gemaakt door Freek Heinsbroek, waarna Jurgen Weijman met een enorme pegel de 0-6 tegen de touwen schoot. Orion-invaller Erik Bruijsten tekende vervolgens voor de 1-6, waarna Thomas Kerperien de 1-7 op het scorebord stiftte.

Opstelling Longa '30: Te Loeke, Harmelink, Klein Goldewijk (59 J. Wolters), Eskes, Elferink, Weijman, Te Veldhuis, Kemperman, Ikink (59. Bader), Wiegerinck (67, Kerperien) en Heinsbroek.

Aanstaande dinsdag speelt Longa '30 uit bij HC '03 in het kader van de Achterhoek Cup. De dinsdag daarna (25 oktober) speelt Longa '30 voor de beker thuis tegen Warnsveldse Boys. Komende zondag is Longa '30 vrij.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant