Theo Hek en Remco Dijkstra van VVD Achterhoek starten met bitterballen. Foto: PR
Theo Hek en Remco Dijkstra van VVD Achterhoek starten met bitterballen. Foto: PR

VVD Achterhoek start met bitterballen

Algemeen

LICHTENVOORDE - Voorzitter VVD Achterhoek Theo Hek met de zojuist ontvangen voorzittershamer in zijn handen: "VVD Achterhoek ambieert een open, toegankelijke en ondernemende club te zijn waar leden én niet-leden graag naartoe komen. Voor alle liberaal-denkende en andere politiek geïnteresseerden in de gemeenten Berkelland, Doetinchem, Oost Gelre en Oude IJsselstreek organiseren wij als bestuur diverse activiteiten. Dat kan variëren van bijzondere thema-avonden tot gezellige 'fundraising diners' en van interessante trainingen tot bezoeken aan onze politici in Den Haag. Politiek blijven de VVD-fracties in de gemeenten natuurlijk het aanspreekpunt."

VVD Tweede Kamerlid Remco Dijkstra die de zaal trakteerde op bitterballen: "De Achterhoek voelt altijd als thuiskomen en zeker als ik hier vanavond de energie weer voel, dan weet ik zeker dat dit initiatief een succes gaat worden. 'Noaberschap' en liberalisme is een mooie combinatie. Bijzonder dat buurgemeenten Berkelland, Doetinchem, Oost Gelre en Oude IJsselstreek alle gelegen zijn aan de N18 die helaas
alleen maar wordt opgewaardeerd en niet wordt aangepast naar een volwaardige A18. Een goede bereikbaarheid is van cruciaal belang om de Achterhoek aantrekkelijk te houden om in te wonen en te werken; hier zullen we dan ook voor blijven pleiten."
Op maandagavond 31 oktober vond in Lichtenvoorde de oprichtingsvergadering plaats van het nieuwe bestuurlijke netwerk VVD Achterhoek. Dit is in lijn met de landelijke ontwikkelingen om de afdelingen op te schalen waardoor de bestuurlijke taken gebundeld kunnen worden en er lokaal meer tijd overblijft voor de politieke inhoud.
Theo Hek: "Wij nodigen iedereen van harte uit naar onze openbare bijeenkomsten te komen. Daar kunnen mooie kruisbestuivingen ontstaan. Tussen de verschillende gemeenten, tussen leden en niet-leden en tussen voor- en tegenstanders van het liberale gedachtegoed."
Het nieuwe bestuur van VVD Achterhoek gaat bestaan uit de volgende personen: Theo Hek (Oude IJsselstreek), voorzitter; Rens Spijkers (Oude IJsselstreek), secretaris; Jan Alfing (Berkelland), penningmeester;
Birkitta Kortes (Oost Gelre), lid; Martijn van Os (Doetinchem), lid; Corine Sluiter (Oude IJsselstreek), Lid.
Theo Hek: "Ik ben er trots op dat het ons gelukt is om vanuit elke gemeente een goede vertegenwoordiging in het bestuur te hebben. Het is belangrijk om de actieve mensen in onze partij te blijven boeien maar ook om nieuwe (jonge) mensen enthousiast te maken. Wij staan te trappelen om aan de slag te gaan!"
Remco Dijkstra: "Een nieuw bestuur vol ambities is goed om te zien. Ik heb er alle vertrouwen in dat de VVD Achterhoek een mooie toekomst tegemoet gaat en ik hoop daar geregeld deel van uit te mogen maken!"

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant