Links Ben Weenink en naast hem van links naar rechts: Lidy Vos, Irma Weenink en Nicole Pothof
Links Ben Weenink en naast hem van links naar rechts: Lidy Vos, Irma Weenink en Nicole Pothof

Hulde voor twee trouwe horecamanagers

Algemeen

Eerste lustrum FH'tjes-menu bij Frederik Hendrik

GROENLO - Het was een mooie verrassing voor Lidy Vos en Nicole Pothof toen vrijdagavond - tijdens het spitsuur - eigenaar Ben Weenink met echtgenote Irma bij restaurant het Huys van Frederik Hendrik binnenkwamen met grote bossen bloemen voor hen. Reden: het is nu vijf jaar geleden dat de inmiddels overbekende FH'tjes als interessante dinervorm worden aangeboden en al die tijd hebben de twee horecamanagers samen met medewerkers dat voortreffelijk uitgevoerd.

Door Ferry Broshuis

Een mooi boeket bloemen als waardering is daarbij heel logisch. "Als je het achteraf bekijkt dan zijn die vijf jaar gewoonweg omgevlogen", reageert Nicole Pothof. Dat geldt ook voor Lidy Vos die overigens al meer dan 25 jaar bij Weenink werkt, eerder vooral bij herberg Erve Kots in Lievelde, ook eigendom van de familie Weenink.

Ben Weenink kocht het statige pand op de Markt in Groenlo - voormalig postkantoor - in 2001 en hij maakte daar een toonaangevend horecabedrijf van. Het Huys van Frederik Hendrik staat inmiddels bekend als een uitstekend restaurant met een dito uitstraling en heeft regionale bekendheid, want veel gasten uit de omgeving weten het Huys van Frederik Hendrik intussen moeiteloos te vinden.

De FH'tjes als heerlijke dinervorm worden alom gewaardeerd en Nicole Pothof en Lidy Vos geven samen met veel andere medewerkers extra cachet aan het gebeuren. Ben Weenink en echtgenote Irma zijn dan ook trots op hun medewerkers en vonden dus vrijdagavond tussen alle drukte door tijd daar via een prachtig boeket extra uitdrukking aan te geven.

Nieuw
Overigens komt er nog een horecazaak van Ben Weenink naast het huidige pand aan de Markt. Hij kocht enige tijd terug het naastliggende pand om daar ook een horecaonderneming in te vestigen. Naar verwachting zal dat aan het eind van het eerste kwartaal in 2017 gereed zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant