Afbeelding

Hoe inventief is Lichtenvoorde?

Algemeen

Beste lezers, wanneer u deze krant doorbladert, is het nog slechts een tiental dagen te gaan om, al dan niet gepaard gaande met knallend vuurwerk en bruisende champagne, het nieuwe jaar 2017 in te stappen. Voor velen onder ons betekent dat er weer goede voornemens worden gemaakt. En wanneer je daar zelf niet mee bezig bent of sterker nog, er absoluut niet mee geconfronteerd wilt worden, zijn het altijd wel anderen die je de vraag stellen: 'Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar?'
Eerlijk gezegd, geloof ik niet in al die goede voornemens en wanneer je er wel in gelooft, waarom worden die voornemens dan op dat moment pas gemaakt en niet veel eerder in het voorbije jaar. Neem in dat verband standaard voornemens als afslanken en meer bewegen. Toch te gek voor woorden om daarmee hoog van de toren te blazen tijdens de Kerst en tijdens Oud & Nieuw. Genietende van een groots kerstdiner met een lekker glaasje wijn of zittende tussen de oliebollen en appelflappen met daarbij een lekker biertje. Onlogische momenten om een dergelijk voornemen uit te spreken. Ja toch?

Ik hoor het u zeggen: Wat heeft dit allemaal te maken met de kop Hoe inventief is Lichtenvoorde? Een simpele reden heb ik daarvoor. Wanneer ik deze kop niet had gebruikt, was u na enkele regels al gestopt met lezen en verder gegaan met het doorbladeren van deze krant. Ik weet zeker dat u er nu nog bent en daarom het volgende.
Het hebbende over het maken van goede voornemens? Lichtenvoorde staat voor een tweetal cruciale projecten, die de gehele plaatselijke burgerij, en dat van klein tot groot en van jong tot oud, in het bijzonder aangaan. Daarbij heb ik het over de uitvoering van het Programma Lichtenvoorde 2016-2025 en de realisatie van de Sportboulevard. Onder het motto 'Geef Lichtenvoorde meer kleur' ligt er momenteel een programma ter inzage om vervolgens, nadat de nodige reacties zijn verwerkt, ter vaststelling te worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Dit laatste is gepland op 7 maart 2017, nadat op 21 februari 2017 behandeling in de raadscommissievergadering heeft plaatsgevonden. Een programma waarin of waarbij tevens de materie rond de Dijkstraat in combinatie met Bonifatiushof en Nieuwmarkt wordt meegenomen. Dat Lichtenvoorde, vanwege alle jaarlijkse kleurrijke dahliapracht, zich via de uitvoering van het programma wil opwerken tot één van de kleurrijkste plaatsen in de Achterhoek, is een goed voornemen. Maar om dan de aanduiding Kleurrijke Hotspot met nadruk op de term Hotspot op de cover van het programma te plaatsen, is voor mij een groot raadsel. Maar hoe het ook zij, na het succesvolle Programma Stad Groenlo, wordt hier andermaal voor een document vol met tastbare ingrediënten gezorgd, waaruit evenals in Groenlo is gebeurd en nog steeds gebeurt, fantastische burgerinitiatieven kunnen voortvloeien. En in dat verband mijn kop boven deze bijdrage: Hoe inventief is Lichtenvoorde?

Als hobbyjournalist voor deze kranten, heb ik mij in de afgelopen weken ook mogen onderdompelen in de ontstane commotie, ontstaan naar aanleiding van een tussenrapportage van het onderzoek naar de haalbaarheid van een Sportboulevard in Lichtenvoorde. Persoonlijk vind ik het een uitstekend initiatief, alsmede ook de locatie die men voor deze voorziening voor ogen heeft. Negen sportverenigingen, die zich in een recordtijd weten te vinden en er als een voorbeeldig collectief de schouders onderzetten. Natuurlijk kijk ik als velen onder u enigszins bezorgd uit naar het uiteindelijke kostenplaatje. Maar vooralsnog chapeau voor het initiatief. De voortgang niet bevorderende, maar ook wel weer heel begrijpelijk is de eerste stortvloed aan kritiek vanuit de buurt Eschpark. Maar ook in dit geval zeg ik nogmaals: Hoe inventief is Lichtenvoorde? Dit prachtige initiatief moet toch omgezet kunnen worden in een uitvoerbaar project, waarin zich ook de buurt kan vinden?
Over goede voornemens voor het nieuwe jaar gesproken!


Reacties: libero@contact.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant