The Golden Earring anno 2016 nog steeds absolute top.
The Golden Earring anno 2016 nog steeds absolute top.

Beneman presenteert Tribute to the Cats-band en Golden Earring

Algemeen

Zondag 12 februari Hamalandhal en zaterdag 1 april Kei-Fit

Door: Henri Walterbos

VRAGENDER/LICHTENVOORDE-Roy Wensink van Beneman Restaurant, Events, Catering & Feesten straalt. Met trots presenteert hij twee absolute topbands uit het vaderlandse pop- en rockcircuit: Tribute to the Cats band op zondag 12 februari in de Hamalandhal in Lichtenvoorde, en op zaterdag 1 april bij Kei-Fit in Lichtenvoorde The Golden Earring.

Tribute to The Cats band
In 2002 werd in Volendam een muzikaal eerbetoon gebracht aan The Cats, in de jaren '60 en '70 razend populair als grondleggers van wat later als de 'palingsound' werd aangeduid. Stopte de band van voorman Piet Veerman ooit, de muziek blijft vandaag de dag hoorbaar. Niet voor niets dat de Tribute to The Cats band ook al razend populair is, niet in de laatste plaats dat enkele leden eveneens hun roots in het palingdorp hebben. In ruim 12 jaar werden bijna 500 concerten gegeven. 'Lea', 'Why', 'Marian', 'Times were when' en niet te vergeten de wereldhit 'One way wind,' zorgen wekelijks in het land voor een feest der herkenning. Ook nog eens bizar goed. Bij de grote schare fans, die zich inmiddels rond de band heeft verzameld, sluiten zich steeds meer jonge mensen aan, omdat ze aan een middagje Cats-muziek veel gezelligheid en plezier beleven. Kaarten voor Tribute to The Cats band zijn verkrijgbaar aan de kassa en bij de volgende voorverkoopadressen: Restaurant Beneman Vragender, Trendy bloemen Varkensmarkt 2A Lichtenvoorde, Slagerij van Geemen Boompjeswal 1 Groenlo en Schuurman Schoenen Bredevoortsestraatweg 10 Aalten. Er zijn een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. De zitplaatsen zijn uitsluitend via de online ticketshop verkrijgbaar. De zaal is open vanaf 14.00 uur.

The Golden Earring
In 1961 zag de Nederlandse rockband Golden Earrings het levenslicht. Vandaag de dag is 'de oudste rockband van de Benelux' nog steeds hyperactief. Sinds 1970 zijn zanger Barry Hay, drummer Cesar Zuiderwijk, gitarist George Kooymans en bassist Rinus Gerritsen met elkaar als Golden Earring onderweg, een nagenoeg uniek feit in de internationale rockwereld. De band scoorde tientallen grote hits, waaronder 'Radar love', 'When the lady smiles,' en 'Weekend love.' De bandleden hebben hun muzikale vriendschap de voorbije jaren uitvoerig gevierd. De Haagse rockers treden nog altijd op, met enorm veel passie en energie, in vrijwel altijd uitverkochte zalen, feesttenten en theaters, zowel met elektrische en akoestische shows. "Ik ben enorm blij dat het me gelukt is The Golden Earring naar Lichtenvoorde te halen. Het is een van mijn favoriete bands. Ik ben er bijna twee jaar mee bezig geweest," verklaart Roy Wensink zijn blijdschap. Tijdens de Zwarte Cross 2013 stonden voor het hoofdpodium 30.000 bezoekers te genieten van een topshow, evenals Huntenpop 2016, waar de band haar rol als headliner meer dan waar maakte. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Rond 21.00 uur zal het optreden beginnen. Vanzelfsprekend wordt er nog voor een passend voor-en naprogramma gezorgd. Info hierover later. Tickets voor The Golden Earring zijn enkel online verkrijgbaar op goldenearring.nl en beneman.nl. Voor meer info: tributetothecatsband.nl, goldenearring.nl en beneman.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant