De jubilarissen bij Longa'30. Foto: PR
De jubilarissen bij Longa'30. Foto: PR

Ad Duyn benoemd tot erelid op nieuwjaarsreceptie Longa'30

Algemeen

LICHTENVOORDE - Op zondag 8 januari liep de Treffer rond het middaguur vol met leden, donateurs en supporters van sv Longa'30 voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Voorzitter Marcel Eekelder heette alle aanwezigen hartelijk welkom en begon met het gezamenlijk herdenken van een drietal prominente leden die de club het afgelopen jaar waren ontvallen. Dit betrof Hemmie Wessels, Marietje Boschker-te Bogt en Hemmie Dekkers, waarvoor na een moment van stilte een bloemstuk werd gelegd bij het herdenkingsmonument.

Eekelder haalde in zijn toespraak burgemeester Bronsvoort aan, die in haar nieuwjaarsrede stelde dat het in Oost Gelre nog normaal is dat de burgers voor elkaar openstaan en naar elkaar luisteren en het moderne Noaberschap het nieuwe normaal is geworden. Hij onderschreef die stelling van harte, omdat deze ook bij Longa'30 nog steeds opgeld doet.
Hij keek ook terug naar de commotie die ontstaan was over de mogelijke gevaren van de rubber-infill op de kunstgrasvelden. Hij stelde dat Longa in voortdurend goed overleg is geweest met de gemeente en wethouder Hoenderboom en was blij dat het RIVM-onderzoek heeft aangetoond, dat de risico's verwaarloosbaar zijn.
Marcel was verheugd vers van de pers te kunnen melden, dat het bestuur tot een overeenkomst is gekomen met Erik Zandstra uit Borne, die vanaf het volgende seizoen als trainer van Longa 1 het stokje van Jeroen van Haaren over zal nemen. Tevens memoreerde hij, dat Longa'30 zich heeft weten te handhaven op plaats 78 van de best presterende jeugdopleidingen bij de Nederlandse voetbalamateurverenigingen.
Het laatste officiële onderdeel van de nieuwjaarsreceptie werd gevormd door de huldiging van leden, die al tientallen jaren deel uit maken van de vereniging. Voor hun 25-jarig lidmaatschap werden gehuldigd John Domhof, Bein Westerlaan, Joost Wolters, Bas Lefering en Rik Steentjes. Henk te Vruchte werd gehuldigd voor 50 jaar en Henk Elshof voor maar liefst 70 jaar lidmaatschap. Als laatste werd Ad Duyn, die al bijna 30 jaar als wedstrijdsecretaris voor de jeugd actief is voor Longa'30 gehuldigd. Hij werd benoemd tot erelid van de vereniging, een eretitel die hem meer dan toekomt. De jubilarissen werden vergast op een toepasselijk praatje van de voorzitter en daarna onderscheiden met de Longa-speld of oorkonde en hun partners kregen een fraai bloemstuk.
Voorzitter Eekelder wenste aan het slot van het officiële gedeelte allen een voorspoedig, gelukkig, sportief maar bovenal gezond en respectvol 2017 toe en gaf het woord aan de activiteitencommissie voor de verdere invulling van de middag. Met het flitsspel werden daarna nog vele gezellige uurtjes doorgebracht.

Henk Elshof in het zonnetje gezet. Foto: PR
Ad Duyn onderscheiden. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant