Pacelli E1 kampioen. Foto: PR

Pacelli E1 meiden kampioen

Algemeen

ZIEUWENT - Er stond een spannende wedstrijd op het programma voor de meiden van Pacelli E1 op zondag 12 februari. Bij winst zouden de meiden kampioen worden van de competitie.

Vlak voor de wedstrijd waren de meiden erg zenuwachtig. Ze wilden bijna allemaal op de bank beginnen, maar dat kon natuurlijk niet. Met een beetje spanning, toch maar op een gewone manier beginnen aan de wedstrijd. Het verliep alleen iets anders dan normaal. De meiden begonnen niet zo goed aan de wedstrijd en kwamen 2-1 achter te staan. Ze probeerden het om te draaien waardoor het gelukkig 2-2 werd.

Zo ging het in het begin een beetje door. Udi kwam op voorsprong en Pacelli sloot weer aan. Er zat weinig schot in de wedstrijd. Tot vijf minuten voor het einde van de eerste helft. Toen pakte Pacelli E1 een kleine voorsprong van drie doelpunten waardoor de ruststand 8-5 was in het voordeel van Pacelli. Dit zag er dus goed uit.

De tweede helft ging heel anders van start. De spanning bij de meiden was weg en ze gingen weer handballen zoals ze echt kunnen. Er werd goed verdedigd, waardoor de keeper ook goed kon keepen. De ballen werden onderschept en er werden veel snelle aanvallen gelopen. Het liep de tweede helft erg goed aan de kant van Pacelli. Dat zorgde er ook voor dat de wedstrijd niet meer spannend werd. De uitslag was 20-8 in het voordeel van Pacelli E1. Meteen na het fluitsignaal begon het feestje. De dames waren erg blij en sprongen in de lucht. Het publiek werd bedankt, zo druk is het nog nooit geweest bij de E1 en de meiden waren hier erg blij mee.

Het feestje werd vervolgens nog flink doorgevoerd in de kleedkamer en daarna in de kantine. De taart en champagne stonden al klaar. Na een feestje in de kantine met familie, vrienden en supporters waren de dames voldaan en konden ze met een goed gevoel naar huis.