Van links naar rechts: Prins Bob, Adjudant Bob en President Mark tijdens Rosenmontag in het
Van links naar rechts: Prins Bob, Adjudant Bob en President Mark tijdens Rosenmontag in het "Nölershol". Foto: Kyra Broshuis

Zieuwents carnaval dankzij De Eumkes

Algemeen

ZIEUWENT - Het is een jonge vereniging: carnavalsvereniging De Eumkes uit Zieuwent. Een legendarische naam voor een groep carnavalisten die van carnaval in Zieuwent een vaste traditie wil maken. De Eumkes, een bijzondere carnavalsvereniging met een zwak voor De Jonge Nölepeters uit Lievelde.

Voorzitter en oud-president Stefan Beerten is er klaar voor. Hij zegt enthousiast: "Het wordt weer prachtig. Vrijdag gaat het beginnen en diezelfde dag is het eigenlijk ook alweer afgelopen. We starten we natuurlijk op de basisschool. We gaan de kinderen daar aansporen om ook carnaval te vieren. Zij moeten het straks voortzetten, daar hebben we hoge verwachtingen van. Onze nieuwe president Mark Onstenk zal de kinderen uitleggen hoe alles in zijn werk gaat."

De Jonge Nölepeters kunnen nog wat van ons leren
Vrijdagavond is dan het grote Eumkesbal, een hele bijzondere avond in het Witte Paard. "Uiteraard verwachten we dan ook onze vrienden van De Jonge Nölepeters. Zij kunnen namelijk nog veel van ons leren. Vooral dat het niet nodig is om alles volgens de regeltjes en tradities te doen, ze zijn altijd zo serieus", grijnst Beerten.

Ook wordt die avond het nieuwe prinsenpaar, de opvolgers van prins Bob en adjudant Bob onthuld. Eigenlijk is het daarna alweer gebeurd met het carnaval in Zieuwent. "Tja, voor Zieuwent zit het er dan al weer op. Maar niet voor ons, wij gaan natuurlijk zaterdagavond naar het carnavalsfeest in Lievelde. Zonder ons gaat dat niet door. Op zondag gaan we frühshoppen in voor-Beltrum en daarna op naar Groenlo om daar in de kroegen verder te vieren. Op maandag weer naar Lievelde en daarna samen naar Groenlo", noemt Stefan Beerten op.
Maar dan is het ook echt mooi geweest. Hij voegt toe: "Langer gaat echt niet. We hebben het wel eens geprobeerd maar het is niet te doen!" De Eumkes, wat een bijzondere maar prachtige carnavalsvereniging!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant