Lonnie Ballonnie Madelon Kuijk. Foto: Bastiaan Hopster
Lonnie Ballonnie Madelon Kuijk. Foto: Bastiaan Hopster

Lonnie Ballonnie viert 10-jarig jubileum

Algemeen

Het is pas echt feest als Lonnie Ballonnie is geweest

BERKELLAND - Wie in Berkelland ballonnen tegenkomt, kan er bijna zeker van zijn dat ze afkomstig zijn van ballonnendecorateur – en modelleur Madelon Kuijk. Nog voor zij haar eigen bedrijf Lonnie Ballonnie oprichtte, vouwde ze in de weekenden al ballonnen voor een evenementenbureau. Daarna koos ze de studie Media Entertainment Management in Haarlem en vertrok uit Lichtenvoorde.

Door Rob Weeber

Een kinderfeestje met clown bij familie leidde tot het besef dat het beter kon, waarna ze nog tijdens haar studie haar eigen bedrijf Lonnie Ballonnie begon. Vanuit Haarlem reisde ze met de trein naar de klant. Omkleden moest vaak in een badkamer op locatie, maar het was altijd feest, een geslaagd feest welteverstaan.

Het is onmiskenbaar haar aangeboren gevoel voor ondernemen en enorme creativiteit wat alles wat zij aanpakt tot een succes maakt . Inmiddels bestaat Lonnie Ballonnie tien jaar en staat ze officieel vijf jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dat is reden tot feest. "Het is met name het ondernemen wat mij erg aanspreekt", aldus Madelon. "Dat vormt de basis van het plezier en het succes. Daarnaast is het geweldig om kinderfeestjes te mogen organiseren. Ik sta bijvoorbeeld ook op evenementen en bij winkels, maar daar is het contact met het publiek vluchtiger. Tijdens een feestje bouw je het contact op. Naast ballonvouwen zet ik ook veel ballonbogen en -pilaren neer, verzorg ik een workshop schminken en ballonvouwen en beschilder ik zelfs de buik van zwangere vrouwen, het zogenaamde 'bellypainting'. Naast de eerste première van de Woezel en Pip theater show, was het personeelsfeest voor een grote verzekeraar in de Efteling een van mijn mooiste opdrachten. Het was een groot (kinder)feest met zes clowns, ballonnen, schmink en glittertattoo's. Natuurlijk ben ik zelf ook altijd verkleed en geschminkt. Tegenwoordig al voordat ik naar het feest ga. Dat is inmiddels een deel van mijn handelsmerk geworden. Zelfs mijn auto is bont en versierd en wordt overal herkend."
Haar creatieve brein zit niet stil. Haar grote wens is de ballon tot een lifestyle artikel te transformeren. Het moet volgens Madelon mogelijk zijn om net zoals de bekende kaarten, ook de ballon in te zetten voor iedere levensgebeurtenis, zelfs bij een overlijden van iemand. Ze heeft al een eigen ballonnenlijn, Baloens, genaamd, waar je zogenaamde 'stoute ballonnen' kan bestellen, ballonnen met een grappige en ondeugende eigen tekst. Het ontwerp ervoor doet Madelon zelf. Toekomst is dat ze graag een full service party bureau voor evenementen zou willen worden. Dat wil zeggen dat ze zelf alles voor de klant regelt. Nu huurt ze alleen clowns en materiaal in, maar dan verzorgt ze met diverse partners de gehele aankleding van een feest, inclusief de lekkerste snoepbuffetten.
Met een kleine knipoog naar haar eigen bezigheden, heeft ze sinds dit jaar samen met haar man een 3D Photobooth. Hiermee kunnen ze tijdens een evenement van de gasten een 3D foto maken. Met hun innovatieve 3D software kun je jouw eigen hoofd 3D geprint krijgen op ruim 250 verschillende designs. (zie ook Facebook: Klein 3D).
Madelon treedt ieder weekend onder meer in restaurant China Tuin in Hengelo (O) op. Daarnaast kan iedereen zich door haar laten schminken op het aankomende Q-Music evenement 'Fout Feest' op 29 april in Lichtenvoorde.
Voor meer informatie over haar activiteiten, kan men terecht op de Facebookpagina 'Lonnie Ballonnie schminken en ballonnen' en de website en webshop.


www.ballonnie.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant