Foto: PR Strongman League

Strongman Champions League naar Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Een complete serie van zestien wedstrijden, de Strongman Champions League, met wedstrijden over de gehele wereld. Eén van de wedstrijden vindt plaats in Lichtenvoorde.

Het concept is enigszins vergelijkbaar met 'de Sterkste man van Nederland,' zoals jarenlang op de Nederlandse televisie te zien was. Op 17 juni zal de internationale wedstrijd in deze Strongman Champions League competitie worden gehouden in Lichtenvoorde. Het evenement zal plaatsvinden in het centrum op de Markt, van 14.00 tot plusminus 18.00 uur. "Het unieke onderdeel de Truckpull, waarbij een vrachtwagen van 16 ton wordt voortgetrokken door de atleten, zal plaatsvinden op de aangrenzende Molendijk," vertelt Thiemo de Lange, van Endoor uit Doetinchem, organisator van het evenement.
"De overige onderdelen zijn nog niet bekend. Die worden begin juni bekend gemaakt en aangepast aan het totale internationale programma."
Eerdere jaren vonden Nederlandse edities al plaats in Ulft, Doetinchem, Terborg en Zelhem, afgelopen jaar nog. De Lange is blij met Lichtenvoorde als plek waar de Nederlandse editie plaatsvindt. "De keuze is op Lichtenvoorde gevallen omdat zij zich steeds meer ontwikkelt als evenementenplaats. Denk daarbij aan de Zwarte Cross. Daarnaast zijn alle faciliteiten aanwezig die benodigd zijn voor een evenement als de Strongman Champions League. Zo is er een goede infrastructuur en is het mogelijk om enkele duizenden toeschouwers, die jaarlijks op het evenement afkomen, te plaatsen. Dankzij een goede samenwerking met de horeca is ook de catering altijd goed, en lokaal, verzorgd."

Enthousiaste samenwerking
Het evenement is gratis toegankelijk voor het publiek. "Dat komt mede door de enthousiaste samenwerking met en bijdrage van de gemeente, maar ook door sponsoring van ondernemers uit Lichtenvoorde en de regio. Het evenement wordt uitgezonden in 95 landen en het eigen on-demand kanaal van de Strongman Champions League. In Nederland wordt het programma uitgezonden door RTL7." Na de wedstrijd bestaat de gelegenheid voor toeschouwers om op de foto te gaan met de atleten. De arena, waar de meeste onderdelen zullen worden afgewerkt, staat dicht op de tribunes die geplaatst zullen worden, evenals diverse podia.

Nederlandse deelname
Het definitieve deelnemerspalet staat nog niet vast. "Wel is bekend dat er 3 Nederlanders mee zullen doen met hoogstwaarschijnlijk Alex Moonen, Niels Gordijn en Enzo Tauro," verwacht de Lange. "Maar er zullen nog 12 deelnemers van over de hele wereld meedingen naar de punten die zo belangrijk zijn voor de internationale competitie."

1 reactie
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756721&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=elna.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=713,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>