Longa'30 boekt opnieuw een belangrijke zege

Algemeen

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft de winst op Germania een goed vervolg kunnen geven. In Enschede werd directe concurrent Rigtersbleek met 0-1 verslagen. Longa '30 stijgt door de zege naar de achtste plaats, maar weet ook dat de nummer elf evenveel punten heeft en dat het dus nog lang niet veilig is.

Beide ploegen begonnen aftastend aan het duel en de doelmannen kregen dan ook weinig te doen. De eerste twee kansen waren voor de thuisploeg, maar de lange Jasper Agelink wist niet te scoren uit de twee kopkansen die hij kreeg. Aan de andere kant was ook Jurgen Wiegerinck met het hoofd gevaarlijk, ook hij wist het doel niet te vinden. Op slag van rust kreeg Freek Heinsbroek na goed voorbereidend werk van Tim Bader en Boet Kemperman nog een kans, maar de linkeraanvaller schoot de bal net naast. Een terechte 0-0 ruststand.

In de tweede helft werd het spel nog iets minder en leek het belang van de wedstrijd de spelers wat te beklemmen. Beide ploegen probeerden wel op zoek te gaan naar een doelpunt, maar tot grote kansen leidde dit niet. Het was dan ook niet verwonderlijk dat er een hoekschop voor nodig was om te scoren. Freek Heinsbroek bracht de bal strak in, Jurgen Wiegerinck kopte keurig binnen: 0-1 met nog een kwartier op de klok. Rigtersbleek moest nu wel komen, maar onder aanvoering van de ingevallen Luc Belterman gaf Longa '30 weinig weg. Doordat Rigtersbleek vol op de aanval speelde kreeg Longa '30 veel ruimte om het duel te beslissen, maar Freek Heinsbroek, Boet Kemperman, Tom Ikink en Mark Elferink wisten hier niet van te profiteren. Daardoor bleef het bij 0-1 en boekte Longa '30 weer een zeer belangrijke zege.

Opstelling Longa '30: Te Loeke, Harmelink, Weijman, Eskes, Elferink, J. Wolters, Hulshof (63. Belterman), Kemperman, Bader (78. Ikink), Wiegerinck en Heinsbroek.
Aanstaande zondag, 26 maart, speelt Longa '30 thuis tegen koploper B.V.C. '12.