RKZVC doet goede zaken tegen AZC

Algemeen

ZIEUWENT - In een niet echt hoogstaande wedstrijd heeft RKZVC een degelijke overwinning geboekt op AZC: 3-0.

In de gehele eerste helft voerde RKZVC de boventoon, in de eerste tien minuten waren er al een viertal kansen om de score te openen. De eerste twee voor Jens, in de tweede en derde minuut, waarna Sjors tweemaal een mogelijkheid creëerde. Pas in de veertiende minuut kwam de eerste poging van AZC, met een leep schot wat Huib nog net met een handje tot corner verwerkte.

In de zestiende minuut was er opnieuw een kansje voor AZC, in een wedstrijd die gekenmerkt werd door veel balverlies aan beide zijden. In de twintigste minuut weer een pegel van Sven op de keeper, RKZVC kreeg veel ruimte die te weinig benut werd. Dan kwam in de 25ste minuut de goal van Sjors, na een passeerbeweging van rechts naar binnen met een bekeken schot in de verre hoek. AZC deed wat terug door een schot van Clay Havenaar welke door Huib tot corner getikt werd. De wedstrijd golfde wat heen en weer, zonder dat het tot uitgespeelde mogelijkheden leidde.

De tweede helft bracht weinig verandering in het spel, een schot van Waldo ging over, maar in de 51ste minuut was het weer Sjors die na een combinatie van Waldo op Sven de 2-0 binnen schoot. Opnieuw ging de wedstrijd over en weer met een kansje voor Sjors die zich knap vrijspeelde en een mooie verdedigende actie van Bart. Na een kopballetje over de goal van RKZVC en een scrimmage die naast de goal belandde, trok AZC de wedstrijd een beetje naar zich toe.

In de 71ste minuut kwam Harm voor Jens in het veld. Harm kreeg een mooie voorzet van Sjors, maar wist de bal net niet goed onder controle te krijgen. In de 79ste minuut lukte het wel, Sjors maakte een mooie actie bij de achterlijn en wist de bal bij Harm te krijgen, de laatste draaide knap weg en scoorde de 3-0. Hierna lag het initiatief weer bij RKZVC, een voorzet van Waldo in de 82ste minuut op Sven, werd door de keeper van AZC naast getikt. Mark kwam er daarna in voor Sven en ook Siebe kreeg zijn speelminuten, hij mocht invallen voor Waldo. Acties van Sjors en Jouke leidden niet meer tot doelpunten en RKZVC heeft goede zaken gedaan, mede doordat de concurrentie allemaal punten hebben laten liggen.

De volgende competitiewedstrijd wordt gespeeld op zondag 26 maart, RKZVC gaat dan op bezoek bij WAVV (Wageningen).