Goede tweede helft niet genoeg voor winst

Algemeen

ZIEUWENT - De Pacelli dames speelden op zaterdag 19 maart hun één na laatste uitwedstrijd van het seizoen. De wedstrijd HVBS – Pacelli stond op de planning. Pacelli stond op de vierde plek en HVBS op de achtste plek. Kijkend naar de thuiswedstrijd tegen HVBS (33-18) en naar de stand van de competitie, zou Pacelli hier toch wel moeten kunnen winnen. De dames konden de grote achterstand bij rust niet meer goedmaken.

In de voorbespreking is duidelijk gezegd dat Pacelli van zichzelf uit moest gaan en op tempo moest spelen. Helaas liet Pacelli dit in de eerste minuten niet zien. In de aanvallen wist HVBS de dekking gemakkelijk te passeren en Pacelli zelf miste veel te veel open kansen. Hierdoor liep Pacelli direct achter de feiten aan. Pacelli liet HVBS in haar spel komen waardoor de ruststand 13-7 was.

Het was in de rust voor iedereen duidelijk dat dit anders zou moeten in de tweede helft. De afspraken moesten worden nagekomen. Veel meer samenwerken, feller zijn, initiatief nemen en vooral de eigen kansen benutten. Dat was Pacelli van plan om het verschil recht te trekken.

Na het fluitsignaal voor de tweede helft begonnen de Pacelli dames sterker. De dekking zat dicht, waardoor HVBS niet tot scoren kwam. Door zelf de kansen wel te benutten, kwam Pacelli langzaam wat dichter bij. De Zieuwentse ploeg ging vol door en maakten het gat steeds kleiner. Helaas duurt een wedstrijd maar zestig minuten en was er niet genoeg tijd om de betere tweede helft voort te zetten. Het gat van de eerste helft was te groot en dat kon niet worden gedicht. De eindstand was 22-20 in het voordeel van HVBS.

Hierdoor zijn de Pacelli dames in de ranglijst gezakt naar een vijfde plaats. De thuiswedstrijd tegen Wesepe staat op zaterdag 25 maart op het programma.