Eva in actie tijdens het boogschieten. Foto: PR
Eva in actie tijdens het boogschieten. Foto: PR

Podiumplaats voor Eva Groot Kormelink

ZIEUWENT - Eva Groot Kormelink uit Zieuwent heeft op zondag 19 maart bij de survivalrun in Zeist een knappe derde plaats behaald.

De run ging over een loopafstand van vijf kilometer met 25 hindernissen. Voor Eva was dit haar eerste podiumplaats in de JSC-B categorie (jeugd van dertien en veertien jaar). Eva was dit seizoen al twee keer vierde geworden maar op deze zondag wist ze na het boogschieten met een eindsprint de derde plaats op te eisen. "Ik dacht na het boogschieten ik ben er, dus zette ik een sprint in maar ik moest nog een extra lusje. Dankzij die versnelling wist ik mijn voorganger in te halen en derde te worden," aldus Eva.

Op dit moment staat Eva op een zesde plaats in het algemeen klassement. Volgende week staat er een wedstrijd in Wesepe op het programma. Ook dit is een run met een snel loop parcours en dat ligt Eva goed. Ze geeft aan: "Deze week hou ik een beetje rust maar ik ga denk ik nog wel een keer hindernissen trainen en hardlopen."

In de volwassen KSR (korte survivalrun) wedstrijd over 7,5 kilometer en dertig hindernissen is Noël ter Bogt uit Vragender met tien seconden achterstand net buiten het podium gevallen en werd vierde. Mathijs Waenink uit Lichtenvoorde werd hier sterk tiende. De broertjes Herman en Dorus Domhof uit Harreveld werden knap elfde en negentiende in de JSC-A categorie (vijftien tot zeventien jaar).

1 reactie
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756721&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=elna.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=713,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>