Jong en oud samen in de schoolbanken. Foto: PR
Jong en oud samen in de schoolbanken. Foto: PR

Jong en oud verbonden door 'Communicatie vroeger en nu'

LICHTENVOORDE - Leerlingen van SBO St. Ludgerusschool Lichtenvoorde en senioren werken samen in het project 'Communicatie vroeger en nu'.

Kort geleden ging in Lichtenvoorde het project 'Communicatie vroeger en nu' van start, een initiatief van Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek. Bij dit bijzondere project worden leerlingen van de St. Ludgerusschool en senioren uit Lichtenvoorde en omgeving samengebracht.

Activiteiten voor jong en oud
De eerste bijeenkomst van het project was op dinsdag 14 maart in de school aan de Varsseveldseweg 47 in Lichtenvoorde. Alle leerlingen van de school deden deze eerste dag mee aan de activiteiten rond het thema. Na een korte inleiding begon het creatieve proces waarbij senioren en leerlingen onder bezielende leiding van beeldend kunstenaar Berna Bonekamp tekeningen en objecten vervaardigen die met communicatie te maken hebben. De vervolgbijeenkomsten zijn op dinsdag 21 en 28 maart waarbij de groepen 7 en 8 (bovenbouw) van de school betrokken zijn. Uiteindelijk worden de voorwerpen op donderdag 13 april geëxposeerd in de school en te koop aangeboden. De opbrengst is voor de vastenactie waar de school aan mee doet. Het project wordt afgesloten met een quiz over communicatie.

Samenwerking tussen verschillende partners
Bij het project 'Communicatie vroeger en nu' wordt samengewerkt door leerlingen en leerkrachten van de St. Ludgerusschool, senioren uit en rond Lichtenvoorde (opa's en oma's van de kinderen) en cultuurcentrum Boogie Woogie. Het project is opgezet door Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek: een initiatief van acht Achterhoekse gemeenten en provincie dat streeft naar bewustwording van de culturele identiteit van de regio. Daarnaast is het verbinden van generaties en samen met cultuur en erfgoed bezig zijn een belangrijk doel.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756721&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=elna.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=713,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>