Gilbert van Zolingen. Foto: Karin Stronks
Gilbert van Zolingen. Foto: Karin Stronks

Beethoven Legends bij Sjoksfestival

Algemeen

'Hoogste niveau qua entertainment'

Door Karin Stronks

AALTEN – Bij de 26ste editie van het Aaltense Sjoksfestival staat onder andere de coverband Beethoven Legends op de planken. Volgens Gilbert van Zolingen, die de line-up van het Sjoksfestival verzorgt, is deze band een absolute topper op entertainment gebied. "Zij geven een show weg van grootse allure. Beethoven Legends zijn de grondleggers op covergebied. Dit gaat veel verder dan alleen muziek maken, de hele show rondom een nummer wordt nagebootst, tot in de puntjes verzorgd."

De line-up voor Sjoksfestival 2017 is, in overleg met de vijf deelnemende horeca, samengesteld door muziekexpert Gilbert van Zolingen. Hij loopt al vanaf zijn veertiende mee in de muziekscène en heeft oog voor topkwaliteit bands. Van Zolingen zegt niet zonder trots: "Dit jaar zijn we erin geslaagd om Beethoven Legends naar Aalten te halen. Dit is het neusje van de zalm op covergebied. Vanaf de jaren '80 en '90 zijn zij trendsetter geworden, ze speelden niet alleen muziek na maar zorgden voor het complete plaatje. De hele show rondom de nummers werd door Beethoven Legends nagebootst, muziek, beeld en dans. Voor veel professionele coverbands is Beethoven Legends het grote voorbeeld!"

Het repertoire van Beethoven Legends is groot, de topformatie speelt alles, vanaf de jaren '80 van de vorige eeuw tot de moderne hits van nu. "Alle nummers worden door Beethoven Legends in een eigen jasje gestoken zonder het origineel te kort te doen. Deze topband staat voor puur entertainment, geluid en vooral de lichtshow is fantastisch. Ze spelen alles, van Tavares tot Justin Timberlake, tot in de details klopt het allemaal. Het is echt de kers op de taart voor dit Sjoksfestival", aldus een enthousiaste Van Zolingen.

Sjoksfestival 2017 presenteert net als vorig jaar een topprogramma in het Aaltense centrum. Op de Markt coverstage staat de energieke formatie Huphter op de planken, zij spelen onvervalste rockclassics. Op Mainstage maken Grooveline en Beethoven Legends hun opwachting, zij staan garant voor concerten van topkwaliteit, zowel visueel, als muzikaal komt het publiek volop aan hun trekken. Op Hoge Blik DJ stage zorgt Q-Music The Party inclusief het Foute Uur voor één groot feest, als klapper op de vuurpijl zal Miss Faith met haar eigen stijl en improvisatietalent het publiek vermaken.

Gitarist Gilbert van Zolingen, die tekent voor de line-up van het Sjoksfestival, loopt al vanaf zijn veertiende mee in de muziekscène. Hij heeft door de jaren heen zijn sporen verdiend in het circuit, hij toerde onder andere met René Froger en Marco Borsato. Hij werkt onder meer voor BVM, speelt bij de Perfect Showband en Qrisis en verzorgt het management van de Duitse 'boysgroep' voor Schlagermuziek Die Cappuccinos. Hij bezoekt legio concerten om goed op de hoogte te blijven van de nieuwste bands en muziektrends. Samen met De Driesprong, Leuven, Schiller, 't Noorden en Stegers, de vijf horecaondernemers die tekenen voor het Sjoksfestival, zet Gilbert van Zolingen een kwalitatief hoogstaand programma neer. Het 26ste Sjoksfestival barst los in het centrum van Aalten op zaterdag 27 mei.


www.sjoks.nl
Facebook: Sjoksfestival

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant