Het Wijndomein Besselinkschans is in handen van De Feestfabriek BV. Foto: Theo Huijskes
Het Wijndomein Besselinkschans is in handen van De Feestfabriek BV. Foto: Theo Huijskes

Feestfabriek koopt Wijndomein Besselinkschans

Algemeen

Zwemvijver wordt Playa Gasolina

OOST GELRE - Het festivalterrein op de Besselinkschans wordt uitgebreid. De Feestfabriek Alles komt Goed bv heeft het aangrenzende Wijndomein gekocht. Op dit terrein van circa 15 hectare legde Clemens Weenink in 2006 het wijngoed aan. Van het terrein wordt ongeveer drie hectare toegevoegd aan het festivalterrein, waaronder de zwemvijver die Playa Gasolina gaat heten.

Door Theo Huijskes

Volgens Ronnie Degen is het circa anderhalf jaar geleden dat bij een rondgang van de organisatie van de Zwarte Cross langs alle omliggende grondeigenaren, de aankoop voor het eerst ter sprake kwam. "Tijdens een gesprek met de familie Weenink werd besloten om eens goed na te gaan hoe de Feestfabriek en Weenink in de toekomst met elkaar verder zouden gaan. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de verkoop van het Wijndomein aan De Feestfabriek. De onderhandelingen kwamen overigens pas in een serieuze fase nadat er zekerheid was over het voortbestaan van de Zwarte Cross op de Besselinkschans voor meerdere jaren."

Bestemming nog onduidelijk
De verkoop is officieel bekrachtigd, maar Degen geeft aan nog geen plannen met betrekking tot de opstallen te hebben. "Wel weten we dat we een deel van het terrein en de zwemvijver al kunnen inzetten tijdens de Zwarte Cross. Zo zal het terrein waar nu de wijnranken worden gerooid, worden toegevoegd aan het rennerskwartier voor de cross. Nu we ook de Dutch Masters Motorcross op het programma hebben staan, is die uitbreiding noodzakelijk. Verder wordt de zwemvijver met het terrein er omheen geschikt gemaakt om maximaal 500 bezoekers van de Zwarte Cross tegelijkertijd gelegenheid te bieden voor een frisse duik. Dit terrein krijgt als naam Playa Gasolina. Ook vanwege de nabijheid van het crossterrein. Wat er gebeurt met de gebouwen is van een heel andere orde. Daarover is nog geen zinnig woord te zeggen, behalve dat intern al de meest wilde ideeën de ronde doen. Bovendien heeft de familie Weenink nog afspraken tot het eind van het jaar en die willen ze vanzelfsprekend netjes afwerken. Wij hebben dus nog voldoende tijd om ons op een passende bestemming te bezinnen."

Degen zegt dat de Feestfabriek er niet op uit is om nog meer grond op de Besselinkschans in eigendom te verkrijgen. "Deze transactie is tot stand gekomen als gevolg van een samenloop van omstandigheden. Meer grond in eigendom is absoluut niet nodig."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant