Het haring happen staat centraal.
Het haring happen staat centraal.

Haringparty Lionsclub voor het goede doel

Algemeen

Geldinzameling voor aanpak Ziekte van Huntington

Door Theo Huijskes

GROENLO- De Lionsclub Groenlo-Slingelanden staat erom bekend dat men regelmatig activiteiten organiseert, waarvan de opbrengst ten goede komt van een goed doel. Op vrijdag 23 juni is er een grootscheepse Haringparty. De opbrengst van deze altijd bijzonder populaire en daardoor gewilde party komt ten goede van de vele kosten, die gemaakt moeten worden om de Ziekte van Huntington te kunnen bestrijden. De Lionsclub Groenlo-Slingelanden is bijzonder actief in de plaatsen Groenlo, Lichtenvoorde en Eibergen en omliggende kleine kernen.

Woordvoerder Harrie Hoitink van de Lionsclub Groenlo-Slingelanden is erg enthousiast over de activiteit. "Laat ik duidelijk stellen dat een zo'n hoog mogelijk opbrengst voor dit goede doel voorop staat. Maar om dit te kunnen realiseren, moet er natuurlijk wel gezorgd worden voor een smaakvolle aan- en inkleding van de party, in alle opzichten. Derhalve zal naast lekker eten en drinken de gezelligheid de boventoon moeten voeren. Wanneer dat aspect gewaarborgd is, komt het netwerken automatisch op gang en zal ook de deelname aan de veiling, loterij en dergelijke geen probleem zijn. Het sluitstuk van de party zal bestaan uit het veilen van een vaatje Hollandse Nieuwe."

Ziekte van Huntington
De Ziekte van Huntington is een erfelijke, dodelijke hersenziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Zo'n 1.700 Nederlanders lijden hieraan. Ruim 8.000 mensen lopen het risico de ziekte te krijgen. Ook in deze regio slaat Huntington genadeloos hard toe: 200 mensen zijn hier risicodrager en elk van hen heeft 50% kans om de ziekte te krijgen en hieraan te overlijden. OP dit moment is de Ziekte van Huntington niet te genezen of te remmen. Onderzoek kan daar verandering in brengen. Maar onderzoek kost geld, veel geld.

De Haringparty wordt gehouden bij de Hof van Eckberge in Eibergen. De aanvang op 23 juni is 16.00 uur en de party duurt tot 20.00 uur. Kaarten voor een compleet verzorgde middag/avond kosten 45 euro per persoon (excl. btw). Dit is inclusief kosten entree, garderobe, diverse hapjes, onbeperkt drank en alle overige faciliteiten. Kaarten kunnen besteld worden bij Steentjes Makelaars, gevestigd aan de Nieuwestraat 1 in Groenlo of via de site www.lionsharingparty.nl.

Lions en goede doelen
Als serviceclub steunt de Lionsclub Groenlo-Slingelanden goede doelen, die het maatschappelijk belang dienen. Het geld dat hiervoor nodig is, wordt ingezameld met de organisatie van activiteiten en concerten. Bekende fundraisingactiviteiten van de Lionsclub Groenlo-Slingelanden zijn Pak de Klant in Amphion in Doetinchem, een concert van Normaal op het voormalige Grolsch-terrein in Groenlo, de Matthäus Passion in de Oude Calixtus in Groenlo en de Eagles-Beatles-tribute in CC De Bron in Groenlo. Dit jaar kiest de Lionsclub Groenlo-Slingelanden derhalve voor de organisatie van een Haringparty op Eibergse grond, waarbij de opbrengst bestemd is voor de Stichting Huntington Oost Achterhoek.

Harrie Hoitink in een slotreactie: "Alleen de verschillende items die worden geveild, moeten al een aansporing zijn om naar de party te komen. Denk daarbij aan een VIP-ballonvaart voor drie personen, kuubs haardhout, een rondvlucht boven de Achterhoek, een barbecue-arrangement, waardecheques, wild uit de Achterhoek, gratis winkelen en ga zo maar door."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant