Burgemeester Annette Bronsvoort steelt de show voor een volle zaal. Foto: Theo Huijskes
Burgemeester Annette Bronsvoort steelt de show voor een volle zaal. Foto: Theo Huijskes

Correspondents' Dinner voor SamenLoop voor Hoop

Algemeen

Glansrol voor burgemeester Annette Bronsvoort

Door Theo Huijskes

OOST GELRE - Het bij Loco Eten & Drinken in Lievelde gehouden Correspondents' Dinner, waarvan de opbrengst ten goede komt van Samenloop voor Hoop Oost Gelre, is een doorslaggevend succes geworden. Met muziek en zang en bovenal met burgemeester Annette Bronsvoort als een sympathiek kritische en met name humoristische conferencier in een glansrol. Daarbij genoten meer dan honderd belangstellenden, voor het merendeel ondernemers uit Oost Gelre, in een gezellige ambiance van een smakelijk diner.

Ondanks al het muzikale genot, waarvoor gitarist Mart Hillen uit Lichtenvoorde zorgde en de aandoenlijke muziek en zang van Sam de Vries uit Groenlo, was het de burgemeester van Oost Gelre die alle aandacht voor zich opeiste. Annette Bronsvoort wist bij de dameszitting van De Knunnekes al de show te stelen, maar deed dat bij het Correspondens' Dinner nog eens dunnetjes over.

Portie zelfspot
Dat deed ze niet alleen door haar mede-collegeleden, de raadsfracties, de ambtenarij, Oost Gelre en anderen op de hak te nemen, maar ook met een portie zelfspot. Zo gaf ze aan dat zij wel voor Groenlo heeft gekozen als woonplaats, maar daarbij bewust een huis heeft gekocht aan de Lichtenvoordseweg. Om vervolgens te kijken naar de ook aanwezige pastoor Casper Pikkemaat: "De taken van die pastoor hadden wij als college er wel bij kunnen nemen, want het preken voor eigen parochie is ons niet vreemd." De lachers kreeg de burgemeester als ambassadeur van SamenLoop voor Hoop op haar hand door de gemeentelijke buitengewoon opsporingsambtenaar ten tonele te voeren. "Als gemeente Oost Gelre zijn wij zo goed dat wij reeds oplossingen bedenken voor problemen die er nog niet zijn. Daarom krijgt bij ons de opsporingsambtenaar regelmatig de opdracht om voor ons problemen op te zoeken."

Tal van acties
De organisatie van SamenLoop voor Hoop laat bij monde van Henri Walterbos weten dat zich inmiddels al 27 teams hebben opgegeven voor de loop, die op vrijdag 16 juni om 17.00 uur in Groenlo van start gaat en 24 uur later op zaterdag 17 juni wordt beëindigd. "De lijst geeft inmiddels aan dat er meer dan 300 deelnemers aan de start verschijnen. Wij hopen natuurlijk op meer, maar er zijn nog een aantal belangrijke weken te gaan. Daarnaast zijn er nog tal van acties. Zo gaat op 17 mei de site www.veilingsamenloop.nl de lucht in. Vanaf dat moment kan er geboden worden op werkelijk bijzondere items. Denk daarbij alleen nog maar aan huiskamerconcerten van Boh Foi Toch, De Gracht en het duo Joost & Martijn. Maar dat is het niet alleen. Ook andere, bijzonder welkome acties en initiatieven staan op stapel, zoals het bakken van kiembrood door Bakker Jos in Zieuwent en de bakkers Wissink en Nales in Groenlo. En dit alles maar met één doel: Het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor KWF Kankerbestrijding."


www.veilingsamenloop.nl

Burgemeester Annette Bronsvoort steelt de show voor een volle zaal. Foto: Theo Huijskes

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant